Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel Titrering Gränser

Titrering är en analysmetod som gör att du kan bestämma den exakta slutpunkten för en reaktion och därmed den exakta mängden reaktant i titreringsflaskan. En byrett används för att leverera den andra reaktanten till kolven och en indikator eller pH-mätare används för att detektera slutpunkten av reaktionen. I biodiesel Titrera du bestämma hur du sluta med ett neutralt pH-värde. Varför Titrera Biodiesel?

Processen att göra biodiesel är i huvudsak bort glycerin från olja och ersätta den med metanol. Glycerin avlägsnas med användning av en alkalisk katalysator, såsom kalium-eller natriumhydroxid. Men biodiesel tillverkad av gamla matolja ofta innehåller fria fettsyror (FFA) som måste extraheras och vände sig till tvål innan du skapade diesel. Titrering av oljan kommer att avgöra hur mycket FFA är i oljan så att extra katalysator kan tillsättas.
Nivåer av natriumhydroxid

Generellt, 3,5 g natriumhydroxid ( NaOH) används för en liter ren, icke-sur olja. Om du behöver 3 ml NaOH för att neutralisera din olja, då du kommer att behöva ytterligare 3 g NaOH per liter, eller 6,5 Summa gram per liter. Mycket kommer att bero på renheten av din NaOH, så se till att kolla ditt paket för dess relativa renhet. Nittionio procent ren är vanligt för lut, men kaliumhydroxid är lägre, mellan 90 och 91 procent.
PH Indicators

Du kan använda fenolftalein, metylorange eller lackmus att testa surhet eller pH. pH-indikatorer byta färg på en viss surhet eller alkalinitet. Litmus ändrar färg mellan pH 5 och 8, det högre antal som anger alkalinitet. Ett pH av 7 betraktas som neutralt. Fenolftalein indikerar alkalinitet runt 8,3 och metylorange ändrar färg på en högre sura nivå: 4.4. Av dessa metoder är fenolftalein den bästa indikatorn på en alkalisk lösning. Addera bortskaffande av avfall Glycerin


Använda natriumhydroxid i titrering och sedan i sista satsen av biodrivmedel kommer att skapa en avfallsprodukt som är giftigt. Kaliumhydroxid, å andra sidan, kommer att resultera i en komposterbart avfall produkt som inte bara är ren för att göra sig av, men potentiellt nytta för din trädgård. Ett annat alternativ är att ta den råa glycerol och blanda det med grovt sågspån och häll det i en liten pappkartong eller låda. Du kan använda detta som en stock i elden, en braskamin eller när du går camping.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134745.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.