Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera kol till energi

Den process genom vilken energi instängd i kol omvandlas till energi som vi kan använda är inget nytt, men kräver en hel del teknik. Enkelt att bränna kol frigör energi i form av värme, men användningen av kol för direkt uppvärmning är inte längre vanligt med tanke på problemen med luftkvaliteten bränner det skapar. Skapandet av el från förbränning av kol kräver en panna och dynamo för att generera elektrisk energi. Detta är inte ett projekt för att prova hemma, men vi ska förklara den grundläggande processen. Saker du behöver
Kol
Kol pulverizer
Turbiner Generator
Transportband
Elkabel
brännare Review Panna
Vatten
Visa fler instruktioner
1

pulverisera kol och lufta den för optimal förbränning med kol pulverisatorn. Kraftverk använder specialiserade roterande krossar som utgående kol redo att bränna.
2

Mata kol (via ett transportband i stora växtverksamheter) i en särskild kol-brännare som har en panna för att värma upp vattnet till skapa ånga. Brännarna finns, högintensiva värmekällor som är konstruerade av kraftigt förstärkt metall för att klara värmen trycket.
3

Fånga den utströmmande ångan från pannan och kanalisera den till en ansluten stearm turbin till en generator. Turbinen är en mekanism med flänsar som snurrar när ångan träffar flänsar. Ångan kommer att tvinga turbinen att rotera.
4

Skapa el med generatorn. Generatorn består av en elektromagnet som omger de laddade trådarna. Trådarna är fästa till turbinen, och därmed snurra med turbinen. Eftersom trådarna snurra genom magnetfältet som skapas av electromagent produceras el.
5

tillbaka ångan till pannan via kondensorn för återanvändning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134244.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.