Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Användning av Corn Oil Fuel

Majsolja bränsle, även känd som biobränsle, är tillverkad av majs växter, vilket gör det en förnybar resurs. Även om det finns en uppenbar energiförbrukningen under produktionen av denna produkt, är det övergripande miljövänligare och mer kostnadseffektivt än traditionellt använda fossila bränslen. Det hjälper också lokala samhällen genom att producera odling, produktion och transport av arbetstillfällen. Det finns flera användningsområden för majs brännolja som blir lättare genomföras. Commecial Bränsle

Etanol är en produkt av majsolja och har redan använts som ett tillsatsmedel till bränsle. Med nuvarande teknik, kan du ha en bil konverteras så att den kan använda biobränsle i sin tank. Denna omvandling är relativt billigt, runt $ 100, som omvandlar vanliga motorer som normalt använder den vanliga 10 procent etanol/90 blandning procent bensin till 85 procent etanolinblandning (även känd som E85.) Ren etanol bränsle används i racingbilar.

Elektricitet
p Det finns elproducenter som använder bränsle majsolja. Dessa generatorer ger inte bort den giftiga gasen och rök som vanliga fossila bränslen gör när de bränns, vilket minskar skadliga utsläpp i miljön.
Uppvärmning

Burning majsolja bränsle för värme blir nu ett alternativ. Normal värme pannor kan använda en 20 procent biodiesel blandning utan några modifieringar av enheten eller särskilda pannor biodiesel kan användas för högre blandningar av bränsle. Det finns ett problem med den högre lönegrad bränsle täpper till filtren i rören ursprungligen på grund av dess rengörande egenskaper, men i det långa loppet de rengjorda rören bidrar till att förbättra förbränning och värme effektivitet.
Rengöring

Corn brännolja också har rengöring egenskaper. Detta gör det till ett värdefullt val när du vill ta bort fett, smuts, färg, limrester, bläck, eller vax. California Department of Fish and Game erhållits faktiskt en licens att använda Cytosol, ett biobränsle produkt, att använda för att rengöra oljiga rester från vatten och stränder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134202.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.