Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hybrid & vätgasbilar

Arbetet med att minska landets oljeberoende och bromsa den globala uppvärmningen har lett till utvecklingen av flera alternativ till bensindrivna bilar. Bland de mer framträdande är elhybridfordon och väte bränslecelldrivna fordon. Hybrider

Termen hybrid oftast gäller elhybridfordon, som kombinerar förbränningsmotorer med elmotorer. Införd till USA 1999, hybrider utgör ungefär 2,2 procent av den amerikanska bilmarknaden.
Historia

I början av 1900-talet, elektriska, ånga och hybridbilar var mer populär än bensinbilar. Intresset för alternativ avtog dock som gasbilar blev billigt och enkelt att använda. Dessa typer av bilar såg ett uppsving under 1990-talet med tidens starkare klar luft lagar i många stater och länder.
Funktioner

Vissa hybrider får mellan 45 och 68 miles per gallon. Vid låga hastigheter, hybrider drivs helt på elmotorer, bensinmotorn endast ingriper när bilen uppnår mellan 15 och 20 miles per timme. Elmotorn laddas genom en process som kallas regenerativ bromsning. Knacka lätt på bromsen eller ta bort foten från gasen aktiverar en generator som laddar batteriet,. Trycka hela vägen på bromspedalen engagerar bromsarna Addera Design

Hybrider ytterligare förbättra bränsleeffektiviteten genom eleganta, aerodynamiska design och lätt konstruktion. De har ofta låga, sluttande huvar och spoilers som minskar luftmotståndet och använda aluminium för delar vanligen tillverkade av stål.
Vätgasfordon

Vätgas fordon drivs med bränsleceller , som producerar elektricitet genom en kombination av väte och syre. Till skillnad från förbränningsmotorer som producerar föroreningar såsom kolmonoxid, kolväten och kväveoxider, de enda biprodukterna av bränsleceller är vatten och värme.
Kritik

Vätgasdrivna bilar är inte problemfritt. Dyr konstruktion och låg hållbarhet av bränsleceller göra dem mindre ekonomisk. The Washington Times citerade USA: s energiminister Steven Chu som säger att det är osannolikt att USA någonsin kommer att helt anta vätgas. Och som redovisas i tidskriften Wired, kan det ta 40 år för vätgasbilar att ersätta petroleum-drivna fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134454.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.