Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur Värm använd motorolja för att avlägsna vatten

Använd olja avses olja som inte längre är i sitt ursprungliga skick, såsom den använda oljan från en bil oljebyte. Två liter spillolja från bilar kan generera tillräckligt med ström för att driva ett hushåll i ca 24 timmar. Återvunnet motorolja används ofta som bränsle för uppvärmning och biobränsle. Vatten måste avlägsnas från den använda oljan innan det kan återanvändas för något ändamål. Värme, t.ex. en elpatron, är den bästa metoden för att förånga vattnet och tillbaka oljan till sitt ursprungliga tillstånd under gör-det-själv olja återvinning. Saker du behöver
Skyddskläder
Tjock, skyddsglasögon skyddshandskar
Safety
Spillolja
Uncovered, ren oljetanken med lägre kran och löstagbar lock
Bucket av något slag
Doppvärmare
Värmebeständig termometer
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddskläder, skyddshandskar och skyddsglasögon.
2

Lägg oljan till en öppen oljetank med lägre kran. Täck med utmätningsbara lock för att förhindra ytterligare förorening. Låt oljan i tanken i minst 10 timmar innan du börjar uppvärmningen.
3

Dra kranen för att frigöra en del av vattnet i hinken. Medan den använda oljan satt ostört, började vatten och olja att separera. Vattnet förblir närmast botten av tanken medan oljan stiger. Om någon olja läcker ut i hinken, kommer den att stiga och kan lätt ansträngda ut och returneras till oljetanken.
4

Fäst elpatronen till sidan av oljetanken och placera temperaturen på medium. En doppvärmare är en enhet som ansluts till en behållare och gäller direkt värme till en vätska med uppvärmda spolar eller oljefyllda rör. Denna enhet avbryter över sidan av en behållare i vätskan och oftast har en inbyggd termostat med hög, medelhög och låg inställningar.
5

Placera termometern i vätskan. De flesta värmebeständiga termometrar har en stor sida klipp som fäster på sidan av en behållare med spetsen införd i den upphettade vätskan. Temperaturen på oljan bör nå 212 grader Fahrenheit och koka. Vattnet i oljan kommer att börja ånga och indunsta.
6

Öppna kranen ofta under kokningsprocessen för att frigöra eventuell separerade vattnet och minska risken av heta oljeutsläpp. När ångan har minskat, ökar elpatron termostat för högt. Ta oljan till 225 grader Fahrenheit i 15 minuter.
7

Vrid termostaten iväg på elpatronen. När cool, ta bort värmaren och termometern från oljan. Låt oljan svalna helt innan du sätter tillbaka locket. Oljan har återgått till sitt ursprungliga tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134462.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.