Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är flytande väte för?

Väte är det vanligaste grundämnet på jorden. Det finns i hela naturen, oftast som en förening med andra element. Luft, vatten, mineraler och syror innehåller all vätgas. Eftersom vätgas är så riklig, är många forskare som studerar den för att bestämma nya och innovativa användningsområden för det. Vad är det?

I vår atmosfär, är väte finns naturligt som en gas. Det är en luktfri, färglös, smaklös och giftfri gas. I sitt gasformiga tillstånd, är det mycket stabil, på grund av dess höga bindningsstyrka. När gasen kyls till dess kokpunkt av -423 grader F blir det en vätska. Som en vätska, är väte färglös och icke-frätande --- men på grund av de extremt låga temperaturer, måste utrustningen vara specialiserad och stor försiktighet måste iakttas när du hanterar den. Addera Mass Transit

p Det finns några kollektivtrafiksystem som använder flytande väte för att driva sina bussar. Bussar och andra typer av kollektivtrafik kräver längre öppettider och längre intervall av distans --- flytande väte som bränsle kan möta dessa behov.
Flygbranschen

flytande vätgas är det bränsle som används i världens första obemannade. Detta fordon används i orkanen spårning eftersom det kan nå höjder på upp till 98.000 meter över havet och köra i 24 timmar utan att tanka. Den teknik som används för att utveckla detta hantverk kan leda till ytterligare genombrott i flygbranschen.
Rymdprogrammet

Flytande väte används som raketbränsle. Den amerikanska rymdprogrammet använder flytande väte som bränsle och flytande syre som oxidationsmedel. Även vätgas ger vissa utmaningar när det gäller lagring, ger denna kombination den mest effekt per gallon, vilket innebär ett uppdrag kan utföras med färre drivmedel, och därmed mindre fordon.
Framtidens bränsle

Vissa säger att flytande vätgas är framtidens bränsle eftersom den är "ren" förbränning. Förbränningen av flytande väte producerar inte några föroreningar: den enda biprodukten är vatten, vilket faktiskt skulle vara bra för vår miljö. Från och med slutet av 1990-talet biltillverkare, däribland BMW, utvecklat flera vätgasbilar. Men det finns många hinder och utmaningar som först måste uppfyllas för vätgas att bli ett bränsle som finns tillgängligt för alla att använda.
Risker och utmaningar

Använda och arbetar med flytande vätgas är farligt eftersom det är brandfarliga, kan orsaka kvävning, och kan orsaka brännskador på grund av exponering för mycket låga temperaturer. Följande fakta om flytande väte innebär utmaningar som måste övervinnas för att det skall användas i det dagliga lives.Hydrogen gillar att vara i gasformigt tillstånd. Den flytande skick vara mycket kall, och även när temperaturen bibehålls, är isolering inte perfekt och det flytande vätet kommer att avdunsta vid en hastighet av ca 1,7 procent en day.The infrastrukturen i USA skulle behöva drastiskt förändras. Enligt National Research Council, skulle det ta ungefär 55 miljarder euro under de kommande 15 åren för att skapa växter som kan producera den flytande vätgas i tillräckligt stora mängder för att stödja transporter i daglig lives.Liquid väte har en densitet av 0.07 gram per kubikcentimeter, vilket innebär att ett väte tank för en bil skulle behöva vara mycket större än den för närvarande is.Since betydande mängder vätgas finns inte i naturen i ren form, var att få vätgas är en fråga som också måste besvaras. Väte är oftast hämtade från naturgas genom ånga metan reformering. Den kan även extraheras från kol och från vatten med hjälp av elektrolys. Men oavsett vilken metod som väljs, alla använder en betydande mängd resurser, antingen naturgas, kol eller el, och mängden väte som erhålls för att förvandlas till energi är inte värt den energi spenderas för att få it.Although finns betydande utmaningar, de fakta som vätgas är så riklig och kan brinna utan att lägga till växthusgaser erbjuda tillräckligt med löftet att framtida användningsområden studeras mer varje dag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134049.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.