Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är de största källorna till global kommersiell energi?

Globala kommersiella energikällor är värdefulla för deras förmåga att generera elektricitet, uppvärmning och andra nödvändigheter moderna industriella livet. Fossila bränslen är de viktigaste viktigaste källorna till den globala kommersiella energin för deras relativa billighet och effektivitet, men miljöhänsyn över dessa källor har många länder ser till andra källor såsom förnybar energi och kärnkraft som bränsle. Fossila bränslen

Fossila bränslen är den vanligaste största källan till globala kommersiella energi. Men fossila bränslen är icke förnybara energikällor som används upp snabbare än de kan ersättas. Dessa källor inkluderar kol, olja och naturgas, och de används över hela världen för att generera elektricitet, uppvärmning av bostäder och bränsle flesta transportsätt. Fossila bränslen är i allmänhet de billigaste energikällorna och är relativt rikligt i inlåning runt om i världen. Men mänskliga livsstilar och modern teknik förbrukar fossila bränslen vid snabb takt, vilket har många regeringar vill minska beroendet av energi från fossila bränslen.
Renewable Energy

Förnybara energikällor är energikällor finns kontinuerligt i miljön. Till skillnad från fossila bränslen, som är begränsade i utbudet och kan inte snabbt regenereras, förnybara energikällor som vind, vatten och sol är ständigt närvarande och miljövänlig. Förnybara energikällor används för att generera el i vissa hushåll och företag, men oro kvarstår om den höga kostnaden och dåliga estetik för att använda förnybara energikällor. Solenergi, vindkraft och vattenkraft beror också mycket på huruvida dessa miljömässiga källor finns på en användbar hastighet. Till exempel kan städer som upplever konstant molntäcke inte effektivt använda solenergi som energikälla.
Nuclear Energy

Kärnenergi är en ekonomiskt billig källa vanligen genereras i kraftverk där kärnreaktioner är konstgjorda, i motsats till naturliga kärnreaktioner såsom de som observerats i solen och andra stjärnor. Kärnkraftverk genererar stora mängder el och dessutom kräver mindre bränsle än andra växter som använder fossila bränslen. Kärnenergi är också miljövänlig då ordentligt genereras. Men producerar kärnenergi stora mängder strålning och avfall, vilket kan orsaka många hälso-och miljöproblem för länderna.
Biobränslen

Biobränslen alternativa energikällor gjorda livsmedelsprodukter, levande organismer och andra typer av biomassa. De är miljövänliga, förnybara energikällor. Den vanligaste biobränsle är etanol, som är tillverkad av majs grödor och brännskador renare än olja. Andra u bioteknik omfattar användning av andra sädesslag samt alger att generera energi. Motståndarna till biobränsleanvändningen hävdar att biobränslen är för dyra och orsaka ännu snabbare avskogning och gröda konsumtion. Mycket av de grödor som används för att skapa biobränslen skulle kunna användas i stället för att mata fattiga befolkningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134710.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.