Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel bränsle från växter

Gör din egen biodiesel kräver inte att du ska skörda svåra att hitta växter eller agera som en galen professor och vetenskapligt skapa bränslet med dyr labbutrustning. Medan processen att göra din egen biodiesel är något utmanande, samla ingredienslistan - som huvudsakligen består av rapsolja - är ett övergripande enkel process. Utrustningen Listan kan titta länge, men det är inte komplicerat och de flesta objekt kan lätt hittas i butiker eller på nätet. Om du är intressant i renare energikällor, omsorg om miljön, men är orolig för effekterna bilens utsläpp har på planeten, är detta det perfekta projektet för dig. Saker du behöver
1 liter rapsolja
3,5 gram natriumhydroxid, som också är känd som lut
200 ml metanol, som är metylalkohol
Blender som har en låg hastighet Alternativet Review, Digital skala
Glasbägare kan hålla upp till 200 ml
glas med markerade mätningar som kan hålla en liter
Wide behållarmynningen glas kan hålla minst 1,5 liter
Säkerhet glasögon
säkert handskar
Tjock förkläde
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig skyddsglasögon, skyddshandskar och förkläde för extra skydd under processen för framställning av biodiesel .
2

Häll all metanol i mixern s glas kanna.
3

Tillsätt långsamt i natriumhydroxid på blender lägsta inställningen. Reaktionen som sker kommer att producera natriummetoxid. Låt inte denna blandning som under en längre period eller den resulterande biodiesel kommer inte att vara lika effektiva. Med andra ord, följ detta recept rakt igenom utan några långa pauser för att få bästa resultat.
4

Blanda metanol och natriumhydroxid, fortfarande använder blender lägsta inställningen, tills natriumhydroxid har fullständigt upplöst. Det tar vanligtvis cirka fem minuter.
5

Tillsätt 1 liter vegetabilisk olja, till exempel rapsolja, till blandningen i mixern.
6

Blend denna nya blandning på låg i ca 30 minuter.
7

Häll blandningen i din bred öppning glasbehållare. Vätskan kommer att börja separera i två skikt, med botten är glycerin och toppen är den biodiesel.
8

Låt blandningen helt skilja på två till tre timmar innan man försiktigt hälla av biodiesel in en ren behållare som ska användas när det passar dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134116.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.