Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur bilar använder Biomassa

Biomassa avser organiskt material som kan användas för att ge energi, såsom trä, sockerrör och annat avfall organiskt material. Biomassa kan omvandlas till biobränsle som kan användas av bilar. Biomassa till biobränsle


Bilar kan inte använda biomassa direkt. Biomassa omvandlas genom en process som kallas bioomvandling att producera biobränslen såsom metanol, naturgas och olja. För att betraktas som ett biobränsle, måste bränslet innehålla över 80 procent förnybara material, enligt Alternative Energy News. Addera bensin och diesel

Enligt National Geographic, bensin och diesel, både flitigt av bilar, är gamla biobränslen men kallas fossila bränslen på grund av deras bildning från nedbrutet organiskt material för miljontals år sedan. Dagens moderna biobränslen är liknande men använder växter som odlas i nutid.
Biobränsle

Två vanliga typer av biobränslen som används idag är etanol och biodiesel. Etanol används främst som ett medel som blandar med bensin för att höja oktantalet och minska kolmonoxid och andra smog-orsakar utsläpp från bilavgaser, vilket framgår av National Renewable Energy Laboratory. Likaså kan biodiesel kan användas som tillsats för att minska utsläpp från fordon förutom att ge ett förnybart alternativ bränsle för dieselmotorer i sin rena form, enligt National Renewable Energy Laboratory.
Fördelar

Den främsta anledningen till nästan alla fordon använder ett flytande bränsle är avsedd för förbränning, med fördelen av flytande bränsle är att den kan pumpas och hanteras enkelt, enligt Biofuel.org. Biobränslen kan användas av bilar som ett renare alternativ till diesel, vilket leder till mindre tryck på fossila bränslen. Dessutom biobränslen tenderar att vara billig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133953.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.