Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med hybridbatterier

Den hybridbil i morgon är inte här ännu. Tusentals hybridfordon går längs gatorna i Amerika, men det finns fortfarande vissa utmaningar som måste övervinnas innan elhybrider kan nå sin fulla potential. Den höga kostnaden och vikten av batterier och deras begränsade räckvidd innan nödvändiga laddning fortfarande finns hinder för utbredd användning av hybridfordon. Det finns också den möjliga miljöpåverkan genom avyttring av gamla hybridbatterier när de slits ut eftersom batterier innehåller giftiga ämnen och cancerframkallande ämnen. Kostnad

Batteri kostnaden är en viktig fråga för hybrid fordonstillverkare som nickel i nickel-metallhydrid-batterier blir mindre tillgänglig och dyrare.

Menahem Anderman, PhD, presenterade ett kort till Förenta staterna senaten i 2007 om tillstånd hybridelfordon tekniken. Enligt Dr Anderman, kosta nickel metallhydrid-batterier som används i de flesta hybridfordon så mycket som $ 3000 detaljhandel och priset har varit stabil under 2010. Ökar i kostnad, men är sällsynta jordartsmetaller som används i hybridfordon batterier. Den California State University Collegian rapporterar att efterfrågan på dessa element snart kommer att gå med utbudet. Detta kan leda till att kostnaden för hybridbatterier att öka.

Tillverkarna överväger litium-jon-batterier för användning i hybridbilar som världens försörjning av nickel minskar, men litiumbatteriet är dyrt också.

Effektivitet

begränsat sortiment av plug-in hybridbilar är till stor del på grund av problem relaterade till batteriet. Plug-in hybridfordon har en räckvidd på endast ca 40 miles, vilket gör bilen mindre attraktiv för den genomsnittliga bilköpare. Långa ladda gånger är också ett problem för ägarna av plug-in hybridbilar.
P Alla Bilar Electric uppger att det finns en massa saker som kan påverka effektiviteten och spänner från hybridfordon batterier. Rätt däcktryck, temperatur, regn och körvanor alla kan minska effektiviteten av batteriet.
Säkerhet

elhybridbilar använder litium-jon-eller nickel-metallhydrid-batterier. En viktig fråga för tillverkare och fordonsägare är de giftiga kemikalier och metaller inuti hybrid batterier. Enligt University of California-Davis, litium-jon-batterier utgör en risk för brand och kan ventilera brandfarliga gaser.

Tillverkarna tar itu med dessa och andra säkerhetsfrågor genom att ändra batteri kemi. Använda järnfosfat och litium titanate i batterierna och genomföra ansträngande missbruk provning av batterier är att hjälpa till att förbättra hybridbatteri säkerheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134000.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.