Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är Vätebränsleceller?

Vätebränsleceller är en revolutionerande teknik som daterar till början av 1800. Dock har bränsleceller endast använts i någon seriös kapacitet sedan 1960-talet. Sedan dess har bränsleceller undersökts och förfinats i hopp om att deras användning kommer att bli vardagsmat, vilket resulterar i en ren, effektiv energikälla. Inledning

En bränslecell producerar el genom en elektrokemisk reaktion där syre och ett bränsle - väte är det vanligaste - combine, bildar vatten. Typer av bränsleceller varierar, men de har alla en liknande design. Den el som produceras av en bränslecell kan användas för att driva en mängd olika enheter, från fordon - både stora och små - till bärbara, handhållna enheter. De kan också användas för att driva och byggnader värme. Upptäcktes först av den tyske forskaren Christian Friedrich Schönbein
Historia

Bränslecellen konceptet. År 1838 publicerade Schönbein sina idéer i en vetenskaplig tidskrift. År 1839 uppfann Walesiska vetenskapsmannen Sir William Robert Grove Grove cell, en elektrisk cell drivs av zink och platina elektroder utsatta för syra. Grove fortsatte sina experiment, och 1842 introducerade den första bränslecellen, som kallas gasen Voltas batteri, användning av väte och syre för att generera elektricitet. Grove design liknade dagens bränsleceller designs.Despite tidiga upptäckter av Schönbein och Grove, var bränslecellen stor del anses en nyfikenhet och lite forskning har gjorts för att främja idén. Men under 20-talet, började National Aeronautical and Space Administration (NASA) och den amerikanska militären på jakt efter nya, pålitliga kraftkällor, förnya intressant i bränslecellsteknik.
Fuel Celler Vs. Batterier

Bränsleceller skiljer sig från batterier. Ett batteri lagrar och släpper kemisk energi. Med tiden kommer det slut på ström och måste laddas eller kasseras. En bränslecell producerar energi genom att kombinera väte med syre. Därför kommer en bränslecell fortsätter att fungera och producera ström så länge bränsle och syre tillförs. Addera Varför ska vi använda bränsleceller?

Befintliga fossila bränslen inte för evigt, och föroreningar som orsakas av dessa bränslen har varit ett växande problem. Fordon, särskilt bilar, är en stor producent av luftföroreningar. En stor fördel med bränsleceller är att de genererar el samtidigt producera lite eller ingen förorening. Väte och syre används för att generera el bildar en ofarlig biprodukt: water.For bostads-och näringslivet, kan bränsleceller ge värme och el, vilket leder till betydande ekonomiska besparingar. Dessutom kan bränsleceller ger en säker och pålitlig energikälla till byggnader på landsbygden, vilket eliminerar behovet av opålitliga och kanske farliga motordrivna generators.For produkter, kunde bränsleceller ger mycket längre livslängd och enklare recharging.For militären, bränsle celler kan ge en extremt pålitlig energikälla för fordon och utrustning. Bränsleceller är också tyst och producerar lite värme, som ger ytterligare fördelar för militära enheter.
Nuvarande användning av bränsleceller

vätgasdrivna bränsleceller används fortfarande i ett tidigt skede , men bränsleceller är i begränsad användning för bilar, kollektivtrafik, båtar, fordon specialitet (gaffeltruckar), stationära Aggregat och vissa handhållna elektronik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134113.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.