Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Avfall Biobränsle vegetabilisk olja

Koppling ökad global medvetenhet om miljöfrågor med de stigande kostnaderna och brist på fossila bränslen, alternativa bränslen har aldrig varit mer populär. Använd matolja kan omvandlas till ett bränsle som kommer att driva ett fordon som använder en diesel-eller turbodiesel (TDI) motor. Det finns flera sätt att förvärva denna olja, men det vanligaste sättet är att göra regelbundna resor till en restaurang eller annan verksamhet som skulle ofta kasta en stor mängd spillolja. Saker du behöver
Skyddshandskar
förkläde
skyddsglasögon skyddsglasögon
1 Gallon WVO (Avfall vegetabilisk olja) eller mer
99 procent ren metanol (CH3OH) katalog Natriumhydroxid (NaOH - kaustiksoda, lut) katalog 99 procent ren isopropylalkohol (tvättsprit) katalog 1 Gallon destillerat vatten
Fenolftaleinlösning
1 Gallon vit vinäger (för desinficering) katalog 1 Gallon vatten (för tvätt /desinficering) katalog Kaffefilter
Sil
Pipett
2 stor, icke-reaktiva behållare (av större storlek än den mängd biobränsle som du gör)
Visa fler instruktioner
Blending SVO (Rak vegetabilisk olja) med petrodiesel i en dieselmotor
1

Sätt på dig skyddsglasögon, handskar och förkläde.
2

Häll oavsett kvantitet av WVO (avfall vegetabilisk olja) som du vill använda i din stora behållaren genom ett kaffefilter för att sila ut föroreningar.
3

Deacidify den WVO genom att kombinera den med 99 procent isopropyl alkohol. Den mängd alkohol som du använder bör vara 10 procent av den totala volymen av din WVO.
4

Bestäm blandning av SVO och petrodiesel du vill använda. Standarden blandningen är 80 procent petrodiesel till 20 procent SVO, men du kanske vill justera det, beroende på om din motor är en ny turbodiesel (använd mindre SVO), eller en äldre dieselmotor (använd mer SVO).

5

Häll din SVO i bensintanken på din dieselmotor.
6

Häll din petrodiesel i bensintanken på din dieselmotor. Addera Konvertera WVO till Biodiesel: Titrering
7

Sätt på dig skyddsglasögon, handskar och förkläde
8

Utför titrering för att bestämma rätt mängd av ingredienser att använda i din biodiesel. . Kombinera 1 g av lut med en liter destillerat vatten. Rör om eller skaka noggrant för att lösas upp.
9

Blanda 10 ml isopropylalkohol med ett mL WVO i en separat behållare. Rör om för att upplösa. Tillsätt 2 droppar fenolftalein med din pipett.
10

Lägg flera små droppar av vatten /lutlösning till alkoholen /WVO /fenolftalinlösning, kraftig omrörning efter varje ytterligare minskning. När lösningen blir magenta (rosa) och stannar magenta i 10 sekunder, är titrering klar, och du bör sluta lägga vattnet /lutlösning.
11

Beräkna mängden lut som behövs för reaktionen av ta antalet milliliter du använde för att slå lösningen rosa och multiplicera det med antalet liter WVO du försöker att konvertera till biobränsle. Det bör kräva ungefär mellan 6 och 7 gram lut per liter WVO, men det exakta antalet kommer att baseras på de uppgifter om WVO du använder
Konvertera WVO till Biofuel:. Transförestring av biodiesel

12

Värm din WVO till 120 grader F och hålla det stabiliseras vid denna temperatur (eller inom 5 grader).
13

Tillsätt lämplig mängd lut (bestäms i föregående avsnitt) till metanol. Mängden metanol du använder bör vara 20 procent av den mängd WVO du använder. Denna reaktion skapar natriummetoxid, vilket är extremt frätande, så mycket försiktig när du gör denna reaktion.
14

Lägg natriummetoxiden till WVO under omrörning. Fortsätt att röra den upphettade lösningen i en timme. Du kan använda paint mixer om du inte vill röra för hand.
15

Låt lösningen sitta i minst 8 timmar. Överför den tunna vätskan vid toppen till en separat behållare. Den återstående vätskan i behållaren bör vara en tjockare, brunare vätska. Detta är glycerin och kan användas för andra ändamål, men bör inte införas för att din motor.
16

Lägg den reserverade biobränsle till din motor via bensintanken. Du kan använda 100 procent biobränsle eller blanda den med petrodiesel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134452.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.