Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Väte baserade auto Konsekvenser

Vätgas bränslecellsteknik profeterar stopp för att förlita sig på olja som den viktigaste energikälla för bilar. Emellertid har förverkligandet av målet, hittills hindrats av en brist på en stående infrastruktur för att leverera vätebränsle till konsumenter. Även vätgas ger positiva resultat i jämförelse med bilar som drivs enbart på petroleum, förlänger konsekvenserna av att producera en tillförsel av vätgas för att möta efterfrågan av multinationella konsumenterna stasis av en väte-baserade auto ekonomi. Lägre utsläpp av växthusgaser

En av de första argumenten för användning av vätgas som bränsle alternativ till oljeprodukter är att vätgas bränsle brinner mycket renare än oljeprodukter, såsom bensin. Väte-baserade bilar skulle använda en process som kallas elektrolys för att skapa en kemisk reaktion mellan väte och syre. De biprodukter av denna reaktion är vatten och energi. Den hälso-och miljömässiga konsekvenserna av att ta bort koldioxid och utsläppen av kolmonoxid, tillsammans med hälso-och miljökonsekvenserna av petroleumprodukter oljeutsläpp, krigat för icke-inhemska oljekällor, och oljeraffinering process gör vätgas verkar en mycket renare alternativ till fossila -förbränning.
dyr teknik

vätgas är en mycket ren och är ett överflöd inslag, existerar det inte naturligt så ren vätgas. Vätebindningar lätt med många andra element, så "fri" vätgas måste tillverkas för att vara allmänt tillgängligt som en energikälla. Vindkraft är ett miljövänligt sätt att producera fritt väte, kraften från vindkraftverk används för att dela väte från syre i vattenmolekyler. Dock är vindturbinteknik fortfarande dyra, och utgör en ekonomisk utmaning att producera vätgas-baserade fordon.
Billigare produktionsmetoder orsaka förorening

Utmaningen att göra vätgas ett realistiskt alternativ energikälla är att utveckla en kostnadseffektiv och miljömässigt bra sätt att tillverka vätgas och att få bränsle till konsumenterna. Några olika metoder att massproducera väte existerar, av vilka en del är beroende av fossila bränslen som kol, metan, eller naturgas som energi för att driva processen vätgasproduktion. När du använder vätgas som bränsle är en renare energiteknik, producera energin inte helt eliminera produktionen av växthusgaser eller eliminera beroendet av icke-förnybara energikällor.
Jobbtillväxt och Förluster

bygga en väte-bränsle-baserad infrastruktur för energi är en stor utmaning som spänner över behovet av att producera ny bil design, bränslecellsteknik, fritt väte produktion, väte metoder leverans, och vätgas fordonsunderhåll. Framväxten av en ny industri skulle kräva förlusten av arbetstillfällen från petroleum-baserade bilindustrin, som har potential att absorberas av en tillväxt av arbetstillfällen som kommer att uppstå som en följd av väte-bränsle-baserade fordon.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134758.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.