Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vatten som bränsle Myter

Det finns många skäl till varför en bil inte kan köras på vatten. En av dem är att bilar köras på en bensin-baserade system som inte klarar vatten. Ändra en bils bränslesystem är inte så enkelt som det låter. Bränslet i vatten

Vatten kan inte tanka en bil. Däremot kan de väte molekyler i vattnet göra jobbet. Problemet är att separera vätet från syret i vattnet är mer problem än det är värt. Det kräver en mycket dyr och komplicerad process.
Hydrogen Fuel Cell Myt

motsats till tro, inte vätgasdrivna bränsleceller inte köra på vatten. Den fungerar på ett komplicerat system som drivs med 100 procent vätgas. Vatten är en biprodukt av detta system. Men skulle det inte bidra till bränslepåfyllning processen.
Big Oil Inflytande

En annan myt är att de stora oljebolagen är att dämpa utvecklingen av en vatten bränslecell eftersom det skulle vara en förödande konkurrent. I sanning, är vattnet bränslecellen inte utvecklas på grund av de ovan nämnda kostnaderna och komplexiteten i att skapa det. Finns redan en biprodukt


Vatten Enligt Mythbusters, en Discovery Channel TV-show, sker förbränning när syre kemiskt kombineras med ett annat ämne för att ge ett annat ämne, en biprodukt. När väte kombineras med syre, är vatten som biprodukt. Det finns ingenting kvar att bränna.
Ångmaskiner inte ett alternativ

ångmaskiner för gammal var långsam, högljudd och flyktiga. De är inte en förbättring jämfört med gasmotorer som vi har idag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134175.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.