Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger en vätgas generator för bilar

Med bränslepriserna alltid på uppgång, har väte makt blivit ett modeord inom alternativa och hybrid bränslen lösningar för fordonsindustrin beslutsfattare. Men vissa hem entusiaster väntar inte på nästa stora genombrott på ett stort bolag att genomföra vätgas makten i sina fordon. Många konsumenter använder gör-det-själv-teknik för att bygga sina egna väte generatorer för sina bilar. Denna teknik finns tillgänglig idag och enkelt sätta att använda i din vanliga bensin eller diesel brinnande motor. Saker du behöver
sluten behållare med plastlock
2 bultar med vingmuttrar
plattor av rostfritt stål som passar inuti behållaren
2 trådar av tung gauge ledningar, 6 fot lång minimum
1/2-tums Flexibel plastslang med PVC för båda ändar, två stycken totalt
Electric drill
Destillerat vatten
Bakpulver
Silikontätning
Visa fler instruktioner

1

Fyll behållaren halvfull med destillerat vatten. Lägg en matsked bakpulver till ditt vatten. Detta kommer att bidra till att underlätta genereringen av vätgas (tekniskt betecknas som Browns gas, eller HHO).
2

Borra två hål i locket för att infoga stålplåt och i behållarlocket för att infoga två bultar. Stålplåtarna bör vara nära, men inte vidrör, på insidan av plastlock. De vingmuttrar ska vara på utsidan av locket, och gör det möjligt för nätanslutningen.
3

Borra ett hål för en PVC passar i plastlocket och anslut den böjliga plastslang till locket. Borra ett hål i luftintaget plasthölje precis efter ditt luftfilter, mellan luftfilter och motorns luftintag. Detta gör det möjligt för HHO gas att vara "inhalerade" av motorn med den omgivande luften, direkt in i förbränningsrummen.
4

Anslut de två vingmuttrar till de tunga kablarna duty makt som du har satt avsatts för detta projekt. Dessa ska anslutas till likström, en till positiv och en för negativ. Medan de kan anslutas direkt till batteriet, rekommenderas det att den positiva kabeln dras genom en omkopplare eller instrumentbrädan säkringsdosan. Detta gör det möjligt för användaren att stänga av generatorn när bilen inte används.
5

Seal varje anslutning (plast samt elektriska) på behållaren med silikon. Också täta anslutningen från plastslang in i luftintaget plast samt. Detta kommer att förhindra läckage av HHO gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134067.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.