Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad är fördelen med en Propan bil?

Gasol (LPG), en biprodukt av förfining av råolja, är sammansatt av varierande procentsatser av butan och propan. Eftersom propån har ett högt värmevärde och kan komprimeras till en 250: e av sin ursprungliga volym, kan propan-baserade LPG kunna användas som ett alternativt bränsle. Även infrastrukturen för distribution av gasol är liten jämfört med bensin, det finns flera fördelar förknippade med användning av propan som bränsle, och flera biltillverkare har fordon som kan köras på både konventionella gas och propan-baserade gasol. Kostnad

Propan är mycket billigt jämfört med bensin. Å ena sidan, flera länder införa höga skatter på bensin för att kompensera för sina förorenande egenskaper, och på den andra, den höga tillgängligheten och relativt låg efterfrågan på LPG köra sina kostnader nere. Dessutom, de faktiska produktionskostnaderna för gasol är betydligt lägre än för bensin, eftersom utvinning och raffinering är enklare och kräver färre tillsatser. Per mil, är du sannolikt att spendera hälften så mycket (eller mindre) på gasol som du gör på bensin.
Självförsörjning av energi

2009 Upptäckten av stora naturgasfält i Louisiana, Texas, Arkansas och Pennsylvania lyftte möjligheten att propan-drivna fordon kan bli ett avgörande steg mot självförsörjning av energi. Genom försiktig uppskattning, fälten har plats för 200 triljonkubikfot av naturgas, motsvarande 33 miljarder fat olja. Europa är likaledes självförsörjande på gasol, så en övergång från bensinbilar skulle minska västra beroendet oljefält, några av vilka styrs av fientliga regimer.
Minskade koldioxidutsläpp

Även propan fortfarande från fossila bränslen, och kommer att släppa några växthusgaser i atmosfären, brinner det renare än bensin. Även efter redovisning för sin något sämre bränsleförbrukning, LPG-drivna bilar släpper ut 20 procent mindre koldioxid per kilometer än sina bensindrivna motsvarigheter.
Mindre föroreningar och toxicitet

Även om en 20 procentig minskning av koldioxidutsläppen inte kan tyckas vara mycket betydande, har användningen av gasol många andra miljömässiga fördelar jämfört med gasdrivna fordon. Blyet och bensin till många bensin frisättning giftiga och cancerframkallande ämnen efter förbränningen, medan svavel och dioxider kväve som också släpptes av bensin kan leda till surt regn. Eftersom gasol kan bränna naturligt utan behov av några tillsatser, brinner det är avsevärt renare, släpper praktiskt taget inga biprodukter förutom koldioxid. Addera Motor Friendliness

Några av biprodukterna av bensin förbränning är skadliga för miljön, andra till själva motorn. Sura förbränningsprodukter kan öka internt slitage och erosion. Syrorna och depositioner kol kommer också försämras av motorolja, öka produktionen av oljeslam. Den ekonomiska livslängden för en bil kan vara betydligt längre genom att byta till gasol. Till exempel har den livslängd avgassystem visat att utökas med 300 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134356.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.