Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

DIY vätgas Kit Installation

Det är möjligt att konvertera en bensinmotor att köra på ren förbränning vätgas som bränsle. Om du har en grundläggande kunskap om auto mekanik, kan du lägga ett kit vätgas generator till din befintliga motorn och köra din bil på en vatten-driven generator som använder vätgas som bränsle. Detta väte-konverteringssats kan tas bort om det är nödvändigt för att återställa fordonet till en bensin-bränning systemet. På grund av de tusentals varianter av fordonens motorer och reservdelar, är en detaljerad projektplan handbok om den här typen av projekt är nödvändigt för att slutföra vätgas konvertering. Saker du behöver
Detaljerad ebook eller print projekt handbok
Vätegeneratorer kammare
Elektronisk styrenhet (HyTronics modul) katalog Wiring
Handverktyg
vatten ackumulatortank
Indikator array
lödkolv
Olika muttrar, bultar och skruvar
Värmebeständiga rör och slangar
Visa fler instruktioner
1

Placera en förmonterad bostäder vätgas generator inuti fordonets motorrum. Den bästa metoden och hårdvara för att använda för montering generatorhuset kommer att bero på formen hos motorn och mängden tillgängligt utrymme. Placera kammarkåpan så nära som möjligt till förgasaren. Om du måste bygga din egen vätgas generator, använd en CPVC rör med en fyra-tums diameter. Den funktionella storleksintervall av kammaren är 10 till 18 inches, med så nära 18 som möjligt, att vara optimal.
2

Montera en elektronisk styrenhet för vätgas generator under instrumentbrädan och så nära motor som praktiskt. Vissa projekt handböcker hänvisar till detta som "HyTronics" modul och lista de delar för att bygga den med specifika siffror att köpas på Radio Shack återförsäljare. Andra guideböcker lista olika delar men i huvudsak byggt samma komponent. Löd de viktigaste ledningarna från styrenheten till de mest elektroder som skjuter ut från vätegenerator bostäder.
3

Installera en tank vatten lagring genom att montera den på fordonets chassi, inne i motorn fack, om möjligt. Använd en tank som rymmer minst 10-till-15 gallon. Flera projekt handböcker rekommenderar US Plastic Part # nr 8658, en 16-liters tank. Tankar kommer att innehålla några montering maskinvara, men den bästa metoden för att fästa tanken beror på den unika storleken och formen på ditt fordon. Anslut en slang från ackumulatortanken till inloppsventilen generatorns hölje.
4

Sätt ett indikatorsystem inuti fordonet för övervakning av vätgas systemet. De specifika komponenterna och platser kommer att bero på formen på din instrumentpanel och personliga smak. En effektiv och snygg metod för montering av en indikator panel är att använda en prefabricerad konsol, såsom en VDO-II08720 Custom Console, som lätt kan monteras över eller under instrumentbrädan.
5

Bifoga en förgasare adaptern till ditt fordon. Det finns tusentals förgasare, så det skulle vara klokt att konsultera en professionell delar distributör, såsom Impco Technologies. Förklara att en del återförsäljare din vätgas projektet och modell av din bil. De kommer att välja rätt del för dig. Kör en värmetålig slang från förgasaren adaptern till avlastningsventilen av vätgas generator bostäder.
6

Anslut elektroderna vätgas generator och det elektroniska styrsystemet på gaspådrag montering av ditt fordon.

7

kalibrera försiktigt spänningen och trycket av din vätgas systemet innan du startar bilen. Denna finjustering är en känslig process och kommer att kräva en del experimenterande och noggranna beräkningar. Detaljerad guide böcker erbjuder information och förslag som är relevanta för de unika delar och system för dig väte kit och specifikt fordon. Starta inte motorn innan du är klar med justeringar av systemet eller du kommer att skada motorn och väte kammare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134651.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.