Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Stöten av elbilar

Fordonsindustrin genomgår för närvarande den mest revolutionerande förändringen sedan uppfinningen av bilen själv. Rädslan för den globala uppvärmningen, bland andra bekymmer, är det främsta skälet att gå mot elfordon. Medan de verkliga effekterna elfordon kommer att ha på samhället är helt enkelt okända, byta till elfordon spelar en viktig roll för att möta uppvärmningen rädsla. Eldrivna fordon kommer att påverka mer än bara miljön, men med en sådan oklar framtid, kan man bara gissa, hur elfordon kommer att påverka vår värld. Vad är en elbil?
En titt inuti på en elbil.

Innan företaget fastställer effekterna av elbilar, är det viktigt att veta vad en elbil är.

Hur elmotorn fungerar är i grunden detsamma som det skulle fungera i något som liknar en pennvässare. I huvudsak är bilen hus batterier, formellt blybatterier tillbaka på 1990-talet men nu litiumbatterier som de som används i en bärbar dator.

Vad väsentligt händer litiumbatterier levererar en elektrisk potentialskillnad eller, som det är mest allmänt kända, en spänning till kretsen. Denna spänning är vilka befogenheter kretsen. Tänk på det som pumpen i en vattenledning. Batteriets spänning möjliggör flödet av ström i en krets på samma sätt en vattenpump medger flödet av vatten genom ett rör. Strömmen som flyter genom ledningarna orsakar ett magnetfält precis som du skulle få från en vanlig permanentmagnet. Ledningarna i kretsen är inslagen många gånger om i en cylinder form så de kommer att skapa ett cirkulärt magnetfält. När ström flyter genom ledningarna, om andra magneter placeras tillräckligt nära kretsen och inne i magnetfältet, kommer de att börja vända i en cirkelrörelse kallas vridmoment.

Detta moment är den kraft som driver överföring och, i slutändan, vänder hjulen. Elbilar vanligtvis kommer med antingen en kontinuerligt variabel transmission (CVT) eller, som med den nya Tesla Roadster, en enkel en-stegs växellåda.

Mekaniska termer, elbilar är mycket enklare och fungerar mycket annorlunda än bensinbilar. Elbilar har inga avgaser, är nästan ljudlös och för alla de prestanda nötter där ute, de levererar maximalt vridmoment från noll varv. Denna teknik har kommit långt sedan dess uppfinning också. Alla som känner till nya Tesla Roadster kommer att berätta inte bara om dess mycket respektabel utbud och vacker sportbil ser ut men också dess otroliga superbil prestanda.
Fördelar med att äga en elbil
Laddning en Tesla Roadster kostar en ynka $ 5,77 kontra $ 2,70 per gallon för gas.

Elbilar:

Är mycket lättare, billigare och renare för service och göra underhåll på än bensinmotorer

är mycket billigare att ladda med el än att fylla med bensin, och den möjligheten. av hem-laddstationer kan vara mycket praktiskt.

Sannolikt kommer lossna oljebolagens grepp och Förenta staternas beroende av utländsk olja.

Har motorer som är väl lämpade för både staden och motorvägen körning genom att vara både smidig och har ett högt vridmoment.

är mycket renare, billigare och lättare att återvinna än bensinbilar.

Den största fördelen, är dock att elbilar avger inga avgaser, så de producerar några växthusgaser som skadar miljön och bidrar till den globala uppvärmningen.
Cons av elbilar
Kommer bilar förvandlas till mobiltelefoner?

Elbilar är inte utan sina brister. Men de flesta felen har att göra med att ändra det från ett experiment i en vardag enkel att leva med automobile.Electric bilar:

blir svårt att ta ut. Sätta laddstationer i allas hem kommer att vara ganska svårt, särskilt för dem som bor i staden och kan parkera tre kvarter från där de bor.

Laddning i en rimlig tid kan också vara problematiskt. Målet skulle vara att ladda på samma tid det tar att fylla en bil med bensin.

Ha en kortare räckvidd. Utbudet, även om det har förbättrats oerhört nyligen, fortfarande behöver växa för att bli ett verkligt alternativ till bensindrivna.

Kan vara svårt att hålla ut. Varje elektriskt köra gadget från radion till uppvärmda säten dödar direkt batteritid och fordonets räckvidd.

Är tyst, vilket kan vara ganska farliga för fotgängare i en bullrig stad eller i en omgivning full av barn. Möjliga lösningar har varit förslaget om att ha bil ringsignaler, så förutom en polis siren eller ice-cream van s låtar vi snart får höra John Mayer låtar eller techno Jingle Bells.

Kan betyda döden för sport och racerbilar.

kan betyda slutet för själen, karaktär och personlighet av bilar, alla saker som skiljer dem från andra maskiner.
Historien av elbilar

GM: s nyaste elbil koncept är Chevrolet Volt.

På 1990-talet introducerade General Motors först en elbil för allmänheten. Det kom i form av Saturn EV1 och trots hjälp gamla blybatterier till makten det, var faktiskt snabbare än många av sina bensindrivna konkurrenter.

EV1 var aldrig tekniskt säljas till någon som en bil och fanns endast tillgängliga för uthyrning. Trots den råa interiören och långa laddning, var EV1 mycket framgångsrik på en småskalig och var tänkt att vara en titt in i framtiden för bilindustrin.

EV1 var sorgset och under mycket kontrovers och protest, tas ur produktion med den enda kvarvarande modellerna avskalade mekaniskt på displayen i museer. Vad EV1 visade, var dock att en elbil var möjligt och var precis lika kapabla som en bensin bil även med 10-år-gammal teknik. Addera Vad innebär detta för framtiden?
Review, en tidlös klassiker, men kommer det att vara borta en dag?

Med den teknik som nu närmar sig väldigt användarvänliga stadier, betyder detta då döden av bensindriven motor som våran källa för transport? Och för alla redskap huvuden där ute, DOE det också betyda döden för dagens moderna sportbil?

Flesta bil entusiaster har nog sett Tesla och kanske någon har sett den nya gröna GT, en helt elektrisk racerbil som är tänkt att tävla i Le Mans 24-timmars race i några år. Men som många kommer att säga, det är bara något om en gasdriven bil som du inte kan replikera med en elmotor.

Kanske för att upptäcka vad som händer och vad som väntar under de närmaste åren, bör man se bakåt på vad den gasdrivna motorn bytas.

I slutet av 1800-talet och tidigt 1900-tal, var hästar som används för allt från budbilar, diligenser, och även dragande vattentankar till bränder. Men tänk hästar i en stad, gödsel över gatorna, behövs fodret för att hålla hästar vid liv, den hemska liv de hade dragande, piskas så de skulle fortsätta. Sen när Henry Ford gjorde äntligen en prisvärd bil och bilen räddade hästen. Hästen äntligen kunde användas på fritiden. Numera

är ridning en enorm sport. Händelser som Kentucky Derby har fortfarande en stor inverkan på vårt samhälle och har enorma summor pengar inblandade. Även om inte längre används enbart för transport längre, har hästen långt ifrån bleknat i bakgrunden.

Detta kan bara vara en föraning om vad som kommer att hända med gasdrivna bilar. Under veckan, går du till jobbet och affärerna, släppa barnen vid skolan och parkera din elbil på parkeringen. Sedan slutligen, när tiden är rätt och stämningen slår dig, går du till en viskning i din älskade gamla tjej och inte längre behöver oroa sig för att hon ska vara borta en dag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134153.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.