Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Alternativa bränslen för bilar

Alternativa drivmedel är drivmedel som härrör från andra källor än petroleum. Dessa är en möjlig väg för att minska föroreningar och utsläpp av växthusgaser och vinner ökad popularitet. Dessutom är dessa alternativ är också fördelaktigt för att minska vårt beroende av oljereserverna, som snabbt minskar i hela världen. För närvarande, bilar köras på alternativa bränslen som etanol, naturgas, vätgas, el och propan. Etanol
p Det är en av de vanligaste biodrivmedel (flytande bränslen framställda av växter) som används över hela världen. Sockerrör och majs är de två grödor som vanligtvis används för etanolproduktion. Etanol kan blandas med bensin till någon procentsats och användas i befintliga bensinmotorer som ersättning för bensin. Förutom att göra oss mindre beroende av olja, är etanol också fördelaktigt att minska miljöförstöringen.
Naturgas

Naturgas anses vara en av de mest miljö -vänliga alternativ till bensin (bensin). Naturgas består i huvudsak av metan. Det lagras i ett fordon som komprimerad naturgas (CNG) eller som flytande naturgas (LNG). En bil med hjälp av tryckluft som bränsle är i stånd att alstra hastigheter på upp till 35mph. Den stora fördelen med naturgasbaserade bilar är att utsläppen från dem är mycket lägre än bensindrivna bilar.
Vätgas

Vätgasdrivna bilar har stor potential i framtiden. Även denna alternativa bränslet används på en experimentell nivå i dagsläget, fördelarna med att använda ren vätgas till cell drivmedel fordon är renare utsläpp och minska växthusgaser effekter. Addera Electric Power

En elbil är ett alternativt bränsle bil som drivs av en elektrisk motor snarare än en bensinmotor. De använder den energi som lagras i ett batteri (eller serie av batterier). Elbilar är utsläppsfria fordon och har bra energieffektivitet.
Hybridbil

annan lovande teknik för alternativa bränslen är den hybridbil. Denna teknik använder två eller flera distinkta kraftkällor för att förflytta fordonet. Dessa bilar använder en liten motor förbränning gas tillsammans med en elmotor. Elmotorn tar över uppgifter som kräver högre bränsleåtgång som startar motorn, snabb acceleration och klättring kullar. Jämfört med bensindrivna bilar, hybridfordon släpper ut betydligt mindre koldioxid.
Propan

flytande propan också används alltmer som ett alternativt bränsle för bilar. Dessa bilar är grönare än konventionella bensinbilar eftersom de ger låga utsläpp
Solkraft

solcellsdrivna bilar är bilar som drivs med energi från solen, som lagras i solpaneler. Detta alternativ energiteknik har inte vunnit popularitet väntas i tävlingar bil ras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134092.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.