Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Förstärka effekterna av etanol på Auto Motorer

Etanol är en alkohol bränsle som är känt för att minska utsläppen när de används i bilar. Sedan 1980 har många förare som fyllt sina tankar med en 10 procent etanol blandning bränsle. Etanol höga oktantal innebär bättre motorprestanda i moderna fordon. Etanol ger färre miles per gallon än bensin, men med en 10 procent blandning, är skillnaden försumbar. Moderna Auto Motorer

Fordon tillverkade efter 1980-talets början är utformade för att vara kompatibla med bränslen etanolblandning. De datoriserade kontroller i dagens bilar optimera prestanda för en motor med etanol. När bensinen med etanol eller andra tillsatser ersättas blyad gas i början av 1980, det fanns vissa problem. Filter blev igensatt som inlåning från blyad bensin spolades ut ur bränslesystemet. Idag sker detta problem inte. Många av problemen med etanol-blandning bränslen har historiskt skett i motorer som tillverkats på 1980-talet eller tidigare, eller kan hänföras till andra fordonstyper frågor.
Kick etanolblandningarna

Bränsle blandningar med mer än 10 procent etanol har en större chans att orsaka problem i dagens vanliga fordonsmotorer. Flexbränslefordon motorer är konstruerade för att hantera upp till en E-85 blandning, som innehåller 85 procent etanol och 15 procent bensin. De flesta stater har åtminstone vissa bensinstationer där E-85 är tillgänglig, men det är vanligast i Mellanvästern. Race bilförare får använda 100 procent etanol eller annan hög blandning, men bilens motor är speciellt utformad för hög alkoholhalt. En högre än 10 procent mix rekommenderas inte för ett fordon utan flex fuel-motor. De som är osäkra bör kontrollera sitt fordon handbok för att ta reda på vilka blandningar är acceptabla.
Små motorer
p Det finns en viss debatt om huruvida etanol är säkert för små motorer finns i gräsklippare, båtar eller skoter. Enligt Renewable Fuels Association, är etanol godkänd för användning i de flesta små motorer maskiner, rapporterar goda resultat och inga fel. Men enligt en 2008 artikel av American Public Radio marknadsplats, med en alkohol-blandning bränsle med mer än 10 procent etanol orsakar små motorer att bryta ner snabbt på grund av den höga värmen från brinnande alkohol. Med ökningen av högre blandning bränsle på bensinstationer, många konsumenter är inte medvetna om skillnaden mellan en E-10 eller E-20 blandning, särskilt om båda finns tillgängliga på pumpen. Ytterst är 10 procent bränsle (E-10) säkert för små motorer, men inte större blandningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134191.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.