Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Kemikalier att avlägsna vatten från använd motorolja

När oljan är mättad med vatten, kommer det att visas mjölkig eller dimmigt. Avlägsnande av vatten från använd motorolja kan göras på ett antal sätt. Återvinning kan avlägsna vatten och andra föroreningar från olja. Kemikalier används under denna process. Vatten kan också avlägsnas från motorolja på ett enkelt sätt utan att använda några kemikalier. Kemikalier som används vid olje Recycling Machines
Vatten kan avlägsnas från oljan genom uttagsautomater.

olja återvinning maskiner agera för att avlägsna vatten tillsammans med andra föroreningar från spillolja. De använder uttorkning system tillsammans med filtrering och demulgerande tekniker. Kemikalier som används i dessa maskiner inkluderar tetraetylenpentamin (TEPA), aktiveras vit lera och vatten glas, annars känd som natriumsilikat.
Filter
Ett filter kan utvinna vatten från olja.

En filterpatron med ett yttre skikt av polymer och torkmedel kommer att absorbera vattnet från oljan, som sedan kan avlägsnas. Patronen kommer bort emulgerade vatten samt gratis vatten.
Motor oljetillsatsprodukter Paket
tillsatspaket kan användas med motorolja för att rena det.

Additiva paket kan läggas till motor olja för att underlätta rening även om de är i första hand för att ta bort främmande kemikalier och syror. De inkluderar detergenter, buffertar, såsom kalcium eller magnesium, lösningsmedel, smörjmedel, såsom zink eller fosfor, och kemikalier för att förbättra viskositeten. Korrosionsinhibitorer kommer att stoppa oljan från att oxidera.
Separation
vatten och olja kan separera.

När motorolja är kvar i en tank vattnet kommer att sedimentera till botten. Detta kan sedan avlägsnas genom att öppna upp en dräneringsventil. Men oljan kan behöva lämnas att sedimentera under en tid, beroende på dess egenskaper och temperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134539.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.