Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

HHO Effekter på en motor

"Browns Gas," knallgas eller HHO, vad du än vill kalla det, brinner denna gas med så mycket kontrovers som värme. HHO generatorer använder elektrisk ström som passerar genom vatten att dela upp vattenmolekyl i sina beståndsdelar, syre och väte. Medan vetenskapen om sin produktion är sund, HHO effekter på en motor förblir ett hett debatterat ämne. Princip

Motorer kräver luft och bränsle för att göra makten. Nästan alla motorer bränna någon form av kolväte, i vilken den aktiva ingrediensen är väte. Detta väte kombineras med syre och orsaka en explosion, vilket tvingar kolven ner och stänger av motorn. Så, är logiken bakom att införa en ren blandning av syre och väte ljud, och bör leda till extremt effektiv förbränning och de renaste möjliga utsläpp. Addera Tvist

HHO generatorer använder el som produceras av motorns generator för att göra sin gas, vilket är där problemet låg. Oavsett om du vill kalla det "evighetsmaskin" eller den mer vetenskapliga "over-enhet," få mer energi ur ett ämne än det tog att göra det är fysiskt omöjligt. Det bästa scenariot från en fysik synpunkt är att HHO generator gör precis tillräckligt med gas för att kompensera den effekt som krävs för att göra det. När factoring effektivitetsförluster genom generatorn, HHO generator och själva motorn, är det mer sannolikt att se en nedgång i bränsleekonomi än en ökning. Det är teorin i alla fall.
Som ett komplement

Sant, kombinationen av HHO gas och väte kan inte (i och för sig) öka bränsleekonomi, men det finns en annan möjlig väg för effektivitet ökar vid användning av gas. HHO sig innehåller 1/3 syre per volym och 2/3 väte (som har ett oktantal på 130). Dessa två faktorer ensam kan hjälpa motorn att mer effektivt bränna bensin den normalt intar. Mer bensin bränns innebär mindre gå ut ur avgasröret. Vissa motorer kan känna förbränningseffektivitet med "lyssna" till ljudet av förbränningshändelsen i cylindern, om en sådan motor skulle detektera närvaron av ett högoktanigt bränsle och oxidationsmedel, kan det väl öka tändningsinställning att dra nytta av det. Ökad tändningen gör hästkrafter, vilket kan öka bränsleekonomi.
Utsläpp

syre som genereras av HHO system teoretiskt skulle kunna minska utsläppen av samma skäl som de kan förbättra bränsleekonomin . Mer syre i cylindrarna mer grundligt förbränna bränslet, så det finns färre oförbrända kolväten som lämnar avgasröret. En annan aspekt att beakta är att HHO faktiskt förskjuter en del av den naturliga luft som annars skulle komma in i cylindern. Jordens atmosfär innehåller 78 procent kväve, som omvandlas till skadliga kväveoxider (NOx) i cylindern. Mindre vanlig luft innebär mindre kväve i cylindern, vilket innebär att det finns en mycket verklig möjlighet att HHO generatorer kan bidra till att minska NOx (kväveoxid) utsläppen.
Övriga Effekter

HHO generatorer har inga kända skadliga effekter på friska motorer. HHO generator tillverkarna hävdar ofta att knallgas hjälper rena sotavlagringar från motorns ventiler, men det är osannolikt eftersom HHO gas har något lösningsmedel som helst effekt. Stora mängder snabb-brinnande HHO i själva cylindern kan hjälpa till att bränna bort lite oljerester från kolven och cylinderhuvudet, men denna premiss har inte testats tillräckligt grundligt för att bekräfta.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134330.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.