Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Kan du köra en hybrid i extremt kallt eller varmt väder?

Den teknik som används av hybridfordon kan göra en hel del lika bra som, om inte bättre än, konventionella fordon. Ett klimat som når extrema temperaturer, men har potential att minska bränsleeffektivitet. Medan en hybrid kommer nästan säkert att köra i extremt kallt och varmt väder, är det långt mindre säkert att det kommer att förbruka bränsle till de kurser som det ska. Bakgrund

hybridfordon, det gemensamma namnet oftast används för att hänvisa till elhybridfordon (HEV), beroende på kombinationen av en förbränningsmotor (ICE) och en elmotor. En dator i bilen avgör hur mycket av bilens framdrivning kommer från ICE och hur mycket som kommer från den elektriska motorn. Den elektriska motorn är ansluten till en uppsättning av nickelmetallhydridbatterier som samlar in och lagra energi leds sedan vidare längs, på datorns kommando, som skall användas för att driva den elektriska motorn och i sin tur fordonet. Dessa batterier är de mest påverkade av extrema temperaturer.
Vädret och hybrider

experter hävdar att hybrider kommer att arbeta vid temperaturer från minus 22 till 140 grader F, den klimatet du bor i är fortfarande det viktigaste när det gäller att räkna ut om din hybrid kommer prestera sitt bästa på den platsen. I kallare väder, är gas körsträcka minskas med cirka 10 till 20 procent i varje fordon, men att skillnaden är mer märkbar i en hybrid. I varmare väder, behöver bilen för att utöva mer energi för att kyla dess maskineri, vilket också sänker gas körsträcka. Sålunda kan en hybrid uppleva lägre än väntat gas körsträcka i ett område som är generellt kallare eller varmare än andra områden.
Orsaker i det kalla

Det borde inte komma som en överraskning att kallt väder kan påverka en hybrid bränsleeffektivitet. Som nämnts, vintertemperaturer påverkar bränsleeffektivitet för alla fordon. Vid körning i kallare väder, finns flera energikrävande system används som tillägg till en motor, som värmeelement, avfrostnings, strålkastarna och vindrutetorkare. Minskat motstånd på vägar och lägre tryck i däcken också leda till kortare sträckor konsumerar samma mängd bränsle som krävs för att resa längre sträckor i varmare väder.

Hybrider, dock innebära några ytterligare farhågor. På grund av det sätt de är byggda, är de inte kunna modulera deras batteritemperaturen också, vilket får dem att ta längre tid att nå ideal arbetstemperatur om start från en extrem kyla. Ju längre tid det tar för batteriet att nå sin mest effektiva temperatur, desto längre bilens dator beror på ICE, vilket förbrukar mer bensin. I kallt väder, alltså, tar datorn längre tid att göra övergången till att använda den elektriska motorn. Honda Civic Hybrid, till exempel, inte tillåter sig själv att helt byta över till elkraft, även vid låga hastigheter, vid minusgrader.
Orsaker i Heat
< p> I extremt varmt väder, finns ett liknande problem. Motorerna och batteripaket av hybrider kräver mer energi än andra fordon att modulera deras temperatur. I varmt väder, innebär detta att en hybrid har att utöva mer energi vid kylning, och det tar längre tid för dess elmotor för att nå den ideala temperaturen och ge sin andel av framdrivning. Återigen, förlitar sig mer på ICE minskar gas körsträcka vid högre temperaturer.
Varning

köra en hybrid i extrema temperaturer kommer inte att innebära slutet av bilen i de flesta omständigheter. Detta var fallet i isolerade incidenter, men när gränserna sträcktes. En Toyota Prius i Barrow, Alaska, rapporterades ha ett fruset batteri vid minus 56 grader F.
Prevention

Även om det är svårt att skydda ett fordon helt från elementen den driver igenom, är det möjligt att hjälpa din hybrid ut lite då i ett klimat som når extrema temperaturer. Parkera din hybrid i ett garage kommer att tillåta fordonet maskineri för att bo närmare sina ideal arbetstemperatur. Så när du startar din hybrid, kommer det att ta det mindre tid att nå den temperatur vid vilken det körs mest effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134357.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.