Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka objekt behövs för att göra en bil drivs med vätgas?

Vätgas bränsle är en av de stora framväxande teknik som forskare och biltillverkare sökandet efter alternativ till att driva bilar med fossila bränslen. Väte är rikligt förekommande i naturen och även producerar några skadliga utsläpp. Bilar kan antingen använda väte bränsle direkt i en förbränningsmotor eller i en bränslecell som genererar elektricitet. Bränsletankar

En komponent som varje vätedrivna bil behöver är en speciell vätgas bränsletank. Flytande vätgas behöver lagras under högt tryck, vilket innebär att en vanlig bränsletank är inte ett alternativ.

Stället vätgas bränsletankar har tjockare väggar, säkerhetsventiler och en filler inlopp för att fästa specialdesignade väte munstycken under bränslepåfyllning. Den vätgas bränsletank kräver också tunga bränsleledningar och en bränslepump att leverera bränsle till motorn eller bränslecell.
Datorer

vätgas antingen kan brännas i en konventionell förbränningsmotor eller bearbetas i en bränslecell. I båda fallen är leveransen av flytande väte styrs av en dator. Dessa datorer beräkna uteffekt och justera leverans av bränsle för att ge rätt mängd energi.

Datorer också styra lagring av el i en bränslecell fordon eller en blandning av vätgas och luft i en förbränningsmotor.
Bränsleceller

Vätgas bränslecellsfordon använder en stack av kamrarna för att ändra den elektriska laddningen av väteatomer, omvandlar elektroner till energi för att driva bilen . Bränslecellen själv innefattar en elektrolyt för att reagera med vätet. Ledare samlar energin och skickar den till batteripaket, där det befogenheter den elmotor som ersätter motorn i en bränslecell bil.

Bilar som bränner flytande väte fortfarande använder en förbränningsmotor, men med en något annorlunda utformning än en bensinmotor med hänsyn till den ökade kraften potential av brinnande flytande väte bränsle.
bensinstationer

Slutligen, för att göra en bil (eller en flotta av bilar) köras på vätgas, måste bränsle säljare konstruera ett nätverk av väte bränslepåfyllning stationer. Dessa kan adderas till befintliga tankställen som redan innehåller bensin, diesel och pumpar etanol, eller de kan vara dedikerad vätgas stationer. Vätgas stationer kommer att behöva finnas i tillräckligt antal för förare att kunna använda ett väte fordon för dagliga uppgifter och långa resor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134306.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.