Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Så att be om spillolja

I denna tid av höga dieselpriser, är ett ständigt ökande antal människor använder tillbringat steka olja till bränsle sina dieselfordon. Och varför inte? Det verkar som en dröm-come-true: Användning av andra människors sopor utanför deras händer för att underblåsa ditt fordon. Du får gratis bränsle, och du minskar sitt avfall utgång. Konvertera din dieselfordon att steka-olja är enkel, och, i vissa områden, onödig. Du behöver bara se till att du bor i ett område där oljan stannar flytande på alla gånger. Om du är i ett kallare klimat, kan du behöva installera en tank värmare för att hålla ditt bränsle i flytande form. Problemet är att denna form av fritt drivmedel blir mer och mer populärt med tiden, så, om du inte arbetar i ett kök med en mycket aktiv Fryalator, kan du behöva vända din förfrågan med en viss grace. Här är några förslag. Saker du behöver
5-gallon hinkar
Visa fler instruktioner
1

Du behöver en konstant tillförsel av använt fritös olja eller avfall vegetabilisk olja (WVO), så välj dina källor noga. De flesta moderna kök har en Fryalator station, så din marknad är bred. Om du går till den lokala Kentucky Fried Chicken, där de producerar volymen på sin mat ur fritöser, kommer du att finna att de har en volym av yngel olja som finns, men att du kan vara i linje bakom tio andra ägare dieseltruck , eftersom KFC är ett sådant självklart val. Betrakta den lokala hamburgare stå - ynglen oljan inte behöver bytas så ofta som KFC, men kanske färre människor har tänkt på det. Den lokala fish and chips restaurang är en annan självklarhet. Försök också stekhus, casual dining restauranger och gourmetkrogar, de har alla fritöser, och de förmodligen byta olja en eller två gånger per vecka. Dessutom kommer du att behöva flera källor för din olja, som en typisk kommersiell fritös tar endast 2,5 till 5 liter olja per fylla, och den typiska lastbil med två tankar kommer att hålla ca 48 liter.
2

Närma chef för restaurangen på ett vänligt och artigt sätt. Kom ihåg, han gör dig en tjänst, men, samtidigt, gör du honom en tjänst också, så se det som ett ömsesidigt givande relation du vill komma in. Bli inte avskräckt om chefen vill att du ska prata med kökschef eller kock eller ens ägaren till restaurangen för att räkna ut affären. Det bästa stället att börja är dock med chefen.
3

I vissa områden där biodiesel är mycket populär, kommer du att hitta några restauranger som säljer sina WVO. Var inte förvånad eller upprörd över denna praxis. Restaurangbranschen har höga kostnader och minimala vinster i de flesta fall, och chefen gör sitt bästa för att förbättra slutresultatet. Om priset att restaurangen frågar är för högt för din budget, tacka dem och informera dem om att du vill se någon annanstans vid denna tid, men att du kan vara tillbaka. Del företaget nådigt och med ett handslag - kom ihåg, vill du inte att bränna denna bro bakom dig, eftersom du kanske upptäcker att de erbjuder den bästa affären i stan
4

Ordna att transportera. WVO med minimal påverkan på restaurangen. För detta ändamål får flera fem-liters hinkar med lock, som finns på den lokala hårdvara eller hem förbättring butik. Restaurangen sätter förmodligen deras WVO tillbaka in i plast bartmannkrusen att det kom in - om personalen kommer att lämna dig de kannor, nådigt acceptera dem och filtrera din olja när du kommer hem. Om oljan i en behållare att restaurangen vill behålla, överföra det till dina egna hinkar, täta dem upp och vara på väg.
5

ihåg ditt sätt. Återigen, är du begär en tjänst från krögare i ditt område, och de är människor som du kommer att vilja behålla en pågående relation för att hålla din lastbil tankas. Så, i detta syfte, om restaurangen har anläggningen för det, skölj ur oljan hinkar och böja över bakåt för att göra transaktionen så vänlig som möjligt för alla inblandade parter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134023.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.