Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad använder vi Solenergi för?

Även vår sol är cirka 93 miljoner miles från jorden, det är en mycket kraftfull och användbar stjärna. Energin från solen inte bara behövs för livet, men det kan också användas som en förnybar energikälla. Energi från solen kan utnyttjas för att producera el, värme vatten och även fordon makt. Thermal Energy

Energi från solen kan omvandlas till värme, eller värme, energi. Vanligast är detta används för att värma vatten, såsom i en simbassäng. Solvärme kan också användas för att värma vatten som används av hem och att värma upp luften i bostäder och byggnader. Enligt Solar Energy International, ett hem med en elektrisk varmvattenberedare spenderar 25 procent av sina energikostnader på bara värma vattnet. En solfångare kan sparar 50 till 85 procent på en elräkning per år.
El från solceller

solceller enheter, även känd som solceller, direkt konvertera solljus till elektricitet. Dessa celler absorberar fotoner, som är partiklar av solenergi. De fotoner släpper då elektroner, de negativt laddade partiklar. Dessa elektroner migrerar naturligtvis upp till ytan av de fotoelektriska cellerna till att orsaka en spänningspotential, liknande en negativ och positiv pol på ett batteri. En koppling mellan den negativa ytan av cellen till den positiva baksidan av cellen gör el till flödet.
El från Kraftverk

solenergi makt Anläggningen producerar el för kommersiellt bruk. Det finns flera operativa solenergi kraftverk i USA, de flesta i Kalifornien och Arizona. Dessa kraftverk utnyttjar solens energi för att värma en vätska som producerar ånga. Ångan omvandlas till mekanisk energi i en turbin som driver en generator för att producera el. Närvarande Addera Transport

, kör de flesta av världens transporter av fossila bränslen. Eftersom fossila bränslen kör låg eller bli för dyrt att få, måste andra bränslealternativ undersökas. General Motors har skapat en bil kör från kraften i solen, kallas Sunraycer. Denna bil har hundratals solceller som omvandlar energin från solen till el för att köra bil och att ladda ett batteri som kan användas när solen är dold. Även om mer forskning behöver göras för att göra detta alternativ ett effektivt och ekonomiskt sätt att driva våra bilar, det är en lovande teknik.
Fördelar

Den största fördelen med solenergi är det faktum som inte producerar skadliga föroreningar som en biprodukt - ingen koldioxid, ingen kväveoxid, ingen svaveldioxid. Dessutom, eftersom energin från solen är gratis, kommer kostnaderna att bli lägre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134070.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.