Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger ett batteri Fuel Cell för en bil

Vätebränsleceller erbjuder lovande möjligheter för fordonsindustrin innovation. När man överväger en cell vätgas, är fördelen med denna enhet när de integreras i befintlig fordonsteknik att vätgasdrivna bränsleceller rent genererar el som kan komplettera en bil befintliga elsystem. Bränslecellen, vilket skapar energi genom en process som kan betraktas som motsatsen till hur ett bilbatteri lagrar el, erbjuder många möjligheter till hybridfordon mönster närvarande under övervägande för framtida massproduktion. Saker du behöver
vätgasdrivna bränsleceller
Lithium-ion batteri
Högtryck vätgas tank
elhybrid-bensinmotor
Visa fler instruktioner
1 < p> Köp en bränsle-cell stack, kan producera 12V DC spänning lika med bilens elsystem. Bränsleceller är kommersiellt tillgängliga. En enda bränslecell endast producerar små mängder av likström. För användning i ett fordon, är ett bränsle-cell stack skapas genom montering av ett antal enskilda bränsleceller till en kombinerad enhet som kallas en stack bränslecell.
2

Installera en hög tank tryck vätgas i fordonet . Vätet bränslecellen frisätter elektrisk energi från vätgas (H2)-gas när molekylen är ratas. Bränslecellen fångar släpptes kemisk energi, omvandlar det till elektrisk energi Addera 3

Store den elektriska energi som genereras från bränslecellen i ett batteri med hög kapacitet. Dagens teknik använder en stor litium-jon-batteri för att lagra och leverera elenergi. Medan dessa batterier är det effektivaste sättet att lagra och sedan leverera elektrisk energi eller ström, är de fortfarande en av de begränsande faktorerna vid användning av bränsleceller vätgas i bilar.
4

Integrera bränslecellen, vätgas tank och batteriet församlingen att en hybrid gas-el, eller en elektrisk bil motor. En bränslecell kan ladda batteriet i fordonet när fordonet är i drift. Denna design innovation kan utöka räckvidden för den nuvarande generationen av el-bensin-hybrid fordonsmotorer, såsom Chevy Volt, eller användas för att skapa en ny generation av helt eldrivna fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134588.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.