Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Om att producera vätgas för Autos

Den grundläggande löfte om vätgas i en bil är förmågan att på ett säkert sätt omvandla kraften i väte till fordonsindustrin mobilitet och samtidigt vara kostnadseffektiva och ersätta fossila bränslen. Den vanligaste formen av denna utveckling har hittills varit i den traditionella förbränningsmotorn eller bränsleceller strategi. Men varken avenue hittills visat sig vara lovande som en allmän energikälla för bilar. Funktioner

Vätgas produceras via metan eller andra bränslen. När klar den kan användas i en av två former: förbränning eller bränslecell. Förbränningen metod fungerar på samma sätt som den traditionella bilmotorn. Den vätgas förbränns vid en hög temperatur, och den tillhörande explosionen skapar energi som tänjer på motordelar. Bränslecellen tillvägagångssätt fungerar som en power batteri. Väte blandas med syre och biprodukten är el. Det i sin tur driver motorn och bilen.
Framsteg som hittills

förutse att fossila bränslen kommer att bli svårare och dyrare att använda i framtiden, många branscher är testa vattnet i alternativa produkter för att utnyttja energi. Vätgas bränsle är ett av dessa områden. Som sagt, medan många välkända företag har skapat testfordon med betydande prestandaförbättringar poster med väte makt, standard bil montering är fortfarande under förstudien. Och i vissa fall, har en del företag valt vätgas är inte svaret, Ford Motor Company och Renault-Nissan avbrutit sina ansträngningar väte bil, beslutar elbilar var bättre väg att gå som en alternativ kraftkälla

. ett resultat, i nästan alla fall, de enda vätgasbilar som existerar från bilföretag är i form av visa modeller och konceptbilar stället montering-line produktion. Som av 2009, var två bilföretag (Daimler och Kia) överväger fortfarande full produktion från 2012.
Kostnad

Vätebränsleceller i bilar är dyra att producera. Vidare är de benägna att skada och misslyckande, vilket förvärrar reparationskostnader. Att ha en strömkälla som kan hantera gungade runt i en bil, men ändå vara tillräckligt billiga att producera och göra en vinst har varit en gäckande mål hittills.
Temperatur Problem
< p> En annan aspekt av en funktionell bil är att den måste kunna arbeta både under-frysning skick och heta öknen värme och allt däremellan. Bränsleceller i allmänhet gör inte bra i allvarligt kalla förhållanden. Med tanke på deras vatten-baserade karaktär, kan de interna delarna av bränslecellen mycket väl frysa fast under 32 grader Fahrenheit, vilket gör cellen inte bättre än en tung, värdelös vikt. Detta är inte ett praktiskt tillvägagångssätt, särskilt för mer än hälften av USA, där vintern regelbundet blir minusgrader säsongsvis. Effektivt underhåll av bränslecellen under sådana förhållanden skulle kräva någon annan typ av enhet för att hålla den varm när den inte används för att undvika frostskador.
Förväntad livslängd

Prestanda är också en begränsning med bränsleceller och alla andra typer av batterier. De varar bara så länge även med uppladdning. Vid en viss punkt, bränner cellen ut och håller inte samma laddning som väl, så småningom bli värdelös. Bil bränsleceller hittills mäter över 5000 timmars användning innan det behöver bytas. Det kommer i princip ut i sju år, förutsatt två timmars körning dag, 365 dagar om året. Uppenbarligen blir livslängden kortare med mer körning eller under mer aggressiva krav (bogsering, dra, dragande, osv). Industri mål riktar upp till 30.000 timmar för framtida konstruktioner, dock från 2009, gör bränsleceller inte komma nära den siffran.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134151.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.