Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör Enheter av biodiesel

Biodiesel kan mycket väl bli framtidens bränsle. Det kan skapas från en av världens största slaggprodukter - använd matolja. Det kan också göras från nästan alla andra olja, inklusive använd motorolja. Används i en bil som har konverterats för att köras på biodiesel, kan det ge en billig och enkel kraftkälla. Processen att göra biodiesel är ganska enkelt, och det kan göras i stora partier för enkel distribution av enheten. Saker du behöver
Granulerad lut
Metanol
Filtrerad, värmde
vegetabilisk olja ett välventilerat utrymme
Goggles
tjocka handskar
Pipetterna
Pyrex behållare (för blandning ) katalog Stor icke-frätande behållare (för lagring) katalog Isopropylalkohol
pH lackmuspapper eller mätare
Visa fler instruktioner
1

Gör ett test parti till räkna ut hur mycket lut att använda. Blanda 200 ml metanol och 4,5 gram lut tills lut upplöses. Blanda detta med en liter vegetabilisk olja i en timme. Efter blandning, låt det sitta i en timme eller två. Du har två distinkta skikt av biodiesel och glycerin i slutet av den andra timmen. Om blandningen inte separat, försök igen med 5,5 gram lut.
2

Ett annat alternativ är att utföra en titrering. Kombinera 1 g av lut med en liter destillerat vatten. I en annan behållare, kombinera en milliliter av vegetabilisk olja, och 10 ml isopropylalkohol. Använd en pipett för att droppa den lut blandningen i den vegetabiliska oljeblandningar, en milliliter i taget. Efter varje droppe, kontrollera pH-värdet av den vegetabiliska oljan blandas med papper eller mätaren. PH-värdet bör vara mellan 8 och 9, leta efter en mycket mörkblå färg om du använder papper. Räkna antalet milliliter används av lut. Det kommer att berätta hur många extra gram att använda per liter.
3

Beräkna mängden lut, metanol och vegetabilisk olja som behövs för den mängd biodiesel du vill göra, baserat på vilken som du valde. Kombinera antalet gram av lut med liter metanol, häll den liter vegetabilisk olja, och rör om under en timme. Sedan, låt det sitta i ytterligare 8 timmar. Sifon av biodiesel, eller tömma glycerin från botten, beroende på inställning. För bästa resultat, försök att få en blandning behållare med en ventil i botten. Du måste tvätta biodiesel för att se till att alla glycerin är borta. För att göra detta. helt enkelt lägga till en lika stor mängd vatten och låt det sedimentera under 12 timmar. Vattnet kommer att hjälpa glycerin att sedimentera på botten av behållaren. Töm ut vattnet och göra det igen minst två gånger mer, eller tills vattnet är klart. Värm biodiesel till 120 grader Fahrenheit för att bli av med alla överblivna vatten, och den är klar att använda. Förvara i en stor, icke frätande behållare. Som för glycerin, kan den omvandlas till en behändig tvål. Efter att separera den från biodiesel, låt det sitta i solen i en vecka eller koka den för att bli av med metanol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134102.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.