Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fakta om elproduktion från naturgas

Energi har blivit en av de viktigaste frågorna av 21-talet. Värme och drivmedel stiger som oljeförsörjning sinar. Världen är nu tittar på naturgas för att leverera mer energi och behöver bränsle i det nya århundradet. Naturgas har fördelen av brinnande renare och mer effektivt än andra former av fossila bränslen. Dock är naturgas, som andra fossila bränslen, inte en förnybar resurs. Identifiering

Forming naturgas, som olja och andra fossila bränslen, är en process som tar ungefär 50 och 100 miljoner år att slutföra, enligt miljöbalken Information Administration. Växter och djur dör och deras kvarlevor behandlas i flera meter sediment. Miljontals år av tryck och värme komprimera småningom denna organiskt material i fast form (kol), flytande (olja) och gas.
Hitta Natural Gas

Geologer typiska utseende för naturgas och olja samtidigt eftersom de ofta förekommer tillsammans. Enligt MKB, dagens metod är effektivare än tidiga borrteknik. Speciella maskiner orsakar vibrationer i marken och geologer leta efter frekvenser som vanligtvis jämställer med oljefyndigheter. När en blivande webbplats finns, börjar borra och naturgas leds till processanläggningar där den raffineras för att avlägsna propan och butan.
Naturgas till el
< p> Flera olika metoder finns för att omvandla naturgas till el, men ångalstring fortfarande det enklaste, enligt naturgaslagen Supply Association. Steam generation bränner naturgas för att koka vatten. Ångan från vattnet vänder därefter turbiner som genererar elektricitet. Även om denna metod är det lättaste, det är också ineffektiv, endast cirka 33 procent av den naturgas omvandlas till el. De flesta andra metoder helt enkelt förbättra den ångdrivna turbin tillvägagångssätt.
Koldioxidutsläpp

Även kol gör ett adekvat jobb för att generera elektricitet, är naturgas den mest föredragna typen av fossila bränslen, eftersom det brinner mycket renare än nästan alla andra kolvätegaser, enligt EIA. Detta betyder inte att naturgas är nödvändigtvis ett rent bränsle, bidrar det fortfarande alltför många växthusgaser till atmosfären.
Potential

Tills alternativa energikällor, som väte makt, bli ett hållbart alternativ, ser naturgas att bli allt viktigare under de kommande åren, rapporterar Natural Gas Supply Association. Den NGA rapporterar att under 2009, kommer över hälften av den genererade nya el har en naturgas-derivat. Denna trend kommer sannolikt att fortsätta och öka till åtminstone 2030.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134133.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.