Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fossila bränslen Vs. Elbilar

Elektricitet vs fossila bränslen är en av de mest hetsiga debatter inte bara i bilvärlden, men i vårt samhälle i stort. Båda har sina förtjänster och svagheter, men det hela handlar om en sak: en av dem kommer förmodligen att bli dyrare, kommer den andra antagligen få billigare. Historia

Nikolaus Otto uppfann effektivt förbränningsmotorn som vi känner det i dag 1862. Elbilar först experimenterat med genom ungerska Anyos Jedik 1828.
Produktion

Fossila bränslen är resterna av en gång-levande organismer som har bosatt sig i stora insättningar och trasiga ner till kolväten. Elektricitet kan genereras av ett antal medel, inklusive fossila bränslen. Enligt US Environmental Protection Agency, fossila bränsledrivna motorer
utsläpp från fordon

avger en mängd olika gaser, inbegripet koldioxid i, kväveoxider och kolmonoxid. Eldrivna fordon ger inga utsläpp i drift.
Kraftproduktion

En pågående debatt om eldrivna bilar är källan till elen i sig. Även själva fordonen ger inga utsläpp, kraftverken de drar el från ofta antingen atomdrivna eller kol-drivna.
Framtiden

fossila bränslen kan så småningom ersättas med biobränslen som cellulosaetanol och biodiesel. Plug-in elbilar har begränsad räckvidd mellan laddningarna, och kommer att behöva bära ombord generatorer (bränsleceller) att ha någon framtid alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134270.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.