Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel från spillolja

Dieslar har varit i bruk sedan de första dagarna av förbränningsmotorer, och kan framställas genom raffinering antingen råolja eller växtoljor. I själva verket förblev vegetabiliska oljor i en mycket ren form i bred användning som bränsle genom nästan hälften av 20-talet. Biodiesel hänvisar strikt till dieselbränslen framställda genom raffinering växtoljor genom en kemisk process som kallas "transesterifiering." Denna kemiska process innebär vissa utmaningar och kräver noggrann planering och kontroll av de berörda kemikalierna. Men genom att följa lämpliga säkerhetsåtgärder, kan du producera biodiesel av oljor avfallsanläggning. Det är bäst att börja i liten skala. Saker du behöver
1 liter rapsolja
1/2 liter 99 procent metanol
Kaliumhydroxid (även känd som KOH eller lut - 10 g) katalog Blender
Scale kapabel noggrannhet på 1/100 g
Blandade provrör och mäta bägare med en noggrannhet på 1 ml
1 liter hög densitet (# 2) plastbehållare
Trattar
2-liters flaskor (3) katalog Silvertejp
Termometer
stor rostfri eller plastbehållare (50 + gallon) katalog plast eller rostfritt stålrör
vattenpump eller stora färgblandare
Visa fler instruktioner
Producera en liten sats av Biodiesel
1

Mät upp ca 5 g av kaliumhydroxid med vågen - det faktiska beloppet beror på renheten av kemikalien. Mät upp 200 ml av metanol och häll det i # 2 plastbehållare. Tillsätt lut, försegla behållaren, agitera försiktigt och låt behållaren nöja 1/2 timme. Den blandningen är redo när det inte finns några fler lut kristaller grumlar det. Det är viktigt att ha en ren form av lut, som du kan köpa från någon kemisk distributionsföretag.
2

Hetta upp oljan till 130 grader Fahrenheit och häll det i mixern. Tillsätt lut /metanol (metoxid), och kör mixern på låg i 30 minuter. Om du inte använder en mixer, agitera mixen. Upprätthålla en värme på 130 grader Fahrenheit genom att ibland ta bort blandarskål och placera den i en kastrull med hett vatten.
3

Häll blandningen i en av de 2-liters flaskor. Tillslut flaskan och låt den sätta sig i minst 12 timmar.
4

Test blandningen för kvalitet. Häll ut lite av biodiesel i provrör och tillämpa "tvätt" och "metanol" tester som beskrivs på "Quality Test" sidan av Journey to Forever (se referenser 5). Om din biodiesel inte klara testerna, kan du lägga den genom förfining processen igen.
5

"Tvätta" biodiesel. Borra ett 1/16-inch hål i botten av båda de tomma 2-liters flaskor, och försegla varje hål med silvertejp. Häll bort det översta lagret i en av de tomma flaskorna, och tillsätt 1/2 liter vatten. Blanda vatten och biodiesel och låt den sätta sig i minst tre timmar. Tappa bottenlagret av vätska (vatten och föroreningar) efter sedimentering, och upprepa processen minst två gånger.
6

Låt biodiesel att "torka" (att allt vatten kvar i bränslet att förångas) . När bränslet är klart, är den klar. Addera Göra Biodiesel från spillolja i partier
7

bygga en processor. Du kommer att ha ett slutet system. Planer finns på nätet.
8

Utför en titrering av spillolja i ett provrör som beskrivs i "Basic Titrering" (se Resurser 2). En titrering indikerar surhet eller alkalinitet av ett ämne - information som samlats in från denna titrering kommer att användas för att justera den kemiska processen transförestringen att helt bearbeta all olja
9

bort vattnet från avfallet. olja genom torkning det. Du kan använda ett vakuumsystem, sedimenteringsprocessen eller värm olja något, vänta tills den svalnat, skaka det och låt det sätta sig.
10

Filter några stora bitar ur spillolja och bearbeta en provparti att se till att den passerar "tvätt" och "metanol" kvalitetstester.
11

Kör olja genom din processor, enligt samma förfarande för att göra ett test parti, men med de kemiska proportionerna justeras indikeras av titrering.
12

Kontrollera oljan för kvalitet efter bearbetning av stora sats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134576.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.