Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera din bil från gas till Propan

Mest gasmotorer kan omvandlas till propan, men processen är enklare, billigare och mer effektivt i bilar med förgasare. Propanet lagras som en vätska tills omvandlaren förångas den. Denna ånga blandas med insugningsluften och levereras till cylindrarna för förbränning. Din gas körsträcka och prestanda kommer inte att förändras mycket, men du kommer avsevärt förlänga livslängden på din motor och samtidigt minska avgasutsläpp och oljeförbrukning. Ge propan ett försök och säga adjö till sot i dina cylindrar och klibbiga rester i ditt bränslesystem. Saker du behöver
Propan bränsletank
Converter (efterfrågan regulator) katalog Spud-in jet
8-fot högt tryck, rostfritt stål-armerad, neopren slang Sida 2 fot standard gummislang
1 fot värmare slang
Adapter för att ansluta 8-fots slang till omvandlarens lpg ingångsport
Brass Reducer att justera omvandlarens utgång till en 5/16th-inch bränsleledning
On /off ventil för gasledningen
1/4-tums kopparrör
Rulle enkelsträngsbrott elektriska Doorbell tråd
knappomkopplaren
Stål Monteringsbeslag till salu, propan tank slangklämmor och klämringskoppling
Olika storlekar av skruvar och muttrar
slipsar Zip
Skiftnyckel
Set av box-end skiftnycklar
Skruvmejslar
Tänger
Bågfil
Sladdlös skruvdragare med bits
Hammer
Punch
1/8-tums NPT tap
Mejsel
Vise
Tube of pipe-fogmassa
Rör av plast gummi
Friend
Visa fler instruktioner
Konvertera en förgasare bil till Propan
1

Montera tanken. På grund av skillnaderna mellan fordon, det finns ingen standard läge som fungerar för varje bil. Du behöver en plats på bilens exteriör som kommer att rymma tanken och dess fästen. Om du skilja stammen från passagerarutrymmet med skum, och skär ventiler vid den lägsta punkten för att möjliggöra propan ångor att fly, kan du montera tanken i bagaget.
2

Installera omvandlaren. Om kylsystemet kontinuerligt cirkulerar vattnet genom värmaren, använd bågfil för att kapa kylsystemet slang som levererar varmvatten till din värmare och bifoga omvandlaren till denna linje med slangklämmor och en skruvmejsel. Om kylningen inte kontinuerligt cirkulera varmvatten genom värmaren, följ instruktionerna som följde med din konverterare. Applicera alltid pipe-fogmassa till anslutningarna.

Använd en skruvmejsel och en slangklämma för att fästa 2-fots gummislang till propan ångutloppsport av omvandlaren. Låt denna slang dingla och använda lämplig anslutning för att fästa 8-fot högtrycksslang till den flytande propån inloppsporten hos omvandlaren. Fäst den andra änden av slangen till utloppet porten på din propan tank och zip-tie slangen till ramen.
3

Installera jet. Använd skruvmejslar och skiftnycklar för att avlägsna luften renare och skruva isär förgasaren från insugningsröret. Koppla ur alla kopplingar till förgasaren och överföra förgasaren till skruvstäd.

Med din sladdlösa skruvdragare och en 5/16-tums bit, borra ett hål i den smalaste delen av förgasaren: s upp-ned passage. Se till att du väljer en plats som inte kommer att skada flottör skål. När du borrar, titta in i förgasaren för att se till att din bit inte skadar förgasaren halsen när det bryter igenom. Sätt i 1/8-tums NPT tap

i hålet du bara borras och vrida den, att utnyttja gängor i hålet, tills det bara penetrerar förgasaren halsen. Ta kranen och skruva i strålen tills det är nästan halvvägs genom förgasaren halsen. Kontrollera att strålens avfasning är vänd nedåt, sedan använda pipe-fogmassa till de yttre gängorna.

Häller bensin över förgasaren för att avlägsna smuts och metallspån och installera det i din bil. Du kan behöva en vän att kliva på gasen samtidigt som du ansluter kopplingarna. Använd en skruvmejsel och en slangklämma för att fästa dinglande 2-fots omvandlare slang till munstycket.
4

Montera bränslekranen. Använd bågfil för att skära slangen eller metallröret som går från toppen av förgasaren till bränslepumpen. Fäst på /av ventil till denna plats med klämringskoppling. Om din motor använder en slang, lägga ett kort avsnitt av 1/4-tums kopparrör i varje ände av din ventil. Detta kommer att ge slangen något att glida över.
5

Installera priming switch. Anslut ena änden av en lång del av enkel-strand wire till omvandlaren terminalen anges av installationsguiden. Mata in kabeln i förarsidan av passagerarutrymmet via en genomföring i brand vägg eller brädan, sedan bifoga det till dörrklocka tryckknapp.

Kör annan längd samma kabel från fri terminal på knappen byta till bilens säkringsbox. När du håller knappen i "On" läge, ta bort säkringarna och beröra den fria änden av din tråd på varje sida av de tomma säkringshållare. När den ena sidan av en säkringshållare gnistor men den andra inte, anslut kabeln till den sida som inte gör det. Byt ut säkringarna och montera knappen byta till ett bekvämt läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134160.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.