Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Recept att göra biodiesel bränsle

Med kostnaderna för bensin skyhöga, är det inte konstigt att folk söker alternativa bränslen. Väte, E85 och andra bränslen lovar att hjälpa till att bryta vårt beroende av utländsk olja, men de kommer inte att köra i vanliga motorer. Däremot kan biodiesel göras i ditt hem från vänster över matolja och kör direkt i din vanliga dieselmotor i förvånansvärt få steg. Förbereda Oil


Om du använder spillolja, måste du filtrera bort de fasta ämnena genom att använda så fin sil som möjligt. När din olja filtreras, värm upp den till ca 135 grader C. Detta kommer att ta bort all upplöst vatten men det kan leda till att oljan till pop. Om du använder ren olja, behöver du bara värma den till cirka 55 grader när du blandar det senare.

Hursomhelst, kommer din olja har vissa fria fettsyror upplösta i olika mängder. Ju mer du har, desto mer kommer det att kasta av reaktionen så du kommer att behöva utföra en titrering för att bestämma nivån av fria fettsyror. För att ställa in titreringen, måste du skapa en 1-procentig lösning av lut (NaOH). För att göra detta, Lös 1 g. av lut i 1 L destillerat vatten. Nu Blanda 1 ml ditt test olja med 10 ml isopropylalkohol och 4 till 6 droppar fenol rött. Mät ut en del av din natriumhydroxidlösning och lägga till de tidigare blandningen 1mL åt gången. Vid någon punkt, kommer blandningen att börja vända rosa. När du kan snurra det och det förblir rosa i ca 15 sekunder eller så, är du klar. Räkna ut hur många milliliter av lut lösning du använde. Addera Skapa Biodiesel

vill skapa 4 L av biodiesel, vilket är något mer än 1 gallon, börja med 4 L av matolja (raps och canolaolja fungerar bäst). Du kommer då att blanda 1 liter metanol med en varierande mängd av lut beroende på hur titreringen gick. Formeln stater använder (5g + # av ml krävs i titrering) x antalet liter olja. Så om det tog 3 ml för att titrera din olja, behöver du 32 g. av lut [(5 g. + 3 g..) x 4 L = 32g.]. Blanda liter metanol och din beräknade mängden lut. Denna reaktion är giftig och måste göras i en glasbehållare, inte plast, och i ett väl ventilerat utrymme. Se till att du löser alla lut som kan ta 10 till 20 minuter under omrörning. När lut upplöses, tillsätt mer metanol tillbaka nivån till 1 L som vissa metanol ingen tvekan flydde under blandning. När detta är gjort, blanda metanol /lut blandningen med olja och rör om.
Rening och torkning

När lösningen blandas, kommer du att bli skapa glycerin ur lut. Den biodiesel och glycerin kommer lätt separera från varandra och du kommer att behöva ta bort all glycerin. Efter det att glycerin är borta, tvätta biodiesel med destillerat vatten för att avlägsna eventuella föroreningar. Du kanske vill upprepa detta tre till fem gånger beroende på hur smutsigt vattnet är när den separerar ut. När du tvättar den, kommer vattnet och biodiesel separera och du behöver bara ta bort vattnet. Inte blanda vattnet och biodiesel, men liksom otvättade bioldiesel har tvål och overmixing kommer att orsaka allt för att kombinera och det kan ta en exceptionell tid för att lösa ut. När du har tvättat den biodiesel, låt det sitta i några dagar för att skilja ut det återstående vattnet och föroreningar, och då är det klart att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134074.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.