Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Jordens förnyelsebara resurser

Förnybara resurser är energikällor som kan fyllas på. Fossila bränslen som olja och gas är inte förnybar och avger växthusgaser när de används för energiproduktion. Med ökade priser på olja och naturgas och utarmningen av dessa resurser, har fokus vände sig till förnybara resurser för att tillgodose energibehovet. Förnybar energi var tidigare dyrare än fossila bränslen, men ny teknik har gjort vissa förnybara resurser ekonomiskt och effektivt. Växter och djur

Allt organiskt material producerar "biomassa", en förnybar energikälla. Biomassa kan omvandlas till bränsle för värme, el och fordonsbränsle. Corn jäser att producera etanol, en nästan koldioxidneutralt flytande bränsle. Biodiesel är ett alternativt bränsle som framställs genom bearbetning återvunnet matlagning fett eller vegetabilisk olja. Oron för miljöeffekterna av utsläpp från fordon och den ökande kostnaden för gas tillverkad av fossila bränslen gör biodiesel och andra alternativa bränslen ett attraktivt alternativ.
Wind
Vindparker effektivt kan producera miljömässigt miljövänlig el.

Väderkvarnar har levererat energi till kvarnar i århundraden. Större vindkraftverk levererar el idag. Även vindkraft är inte möjligt överallt det är ett attraktivt alternativ för att producera miljövänlig el på platser med starka, stadiga vindar.

Vindkraftverk innehåller höga torn fånga mest energi. Som av 2011, vind levereras endast cirka 1 procent av elen i USA. Vindkraftsparker har varit föremål för kritik som fåglar och fladdermöss dödas när de kolliderar med verken.
Vatten
Hoover Dam är en del av en berömd vattenkraftverk.

flytta, speciellt faller, vatten genererar vattenkraft. Vattenkraftverk använder en damm eller avledning kanalen att kanalisera vatten genom turbinerna att producera elektricitet. USA har stora kraftverksdammar i Northwwest och på Tennessee och Colorado floder. Vattenkraften kan inte leverera all el till Förenta staterna, med tanke på bristen på lämpliga floder och de många floder som inte kan leverera vattenkraft eftersom dämma floden skulle skadligt påverkar lokal industri, transport och turism.
Jorden

värme i jordens kärna producerar ånga som producerar geotermisk el. Geotermisk energi är effektiv och tillförlitlig, eftersom jordens kärna kvar vid samma temperatur året runt. Geotermiska kraftverk kan bara byggas i områden där geotermisk energi är riklig och nära ytan, såsom delar av Kalifornien. Aktiva gejsrar och vulkaner finns indikationer på geotermisk energi nära ytan.
Sun

Solenergi kommer från solpaneler för att producera värme och el. Operativa solpaneler har intill obefintlig miljöpåverkan men producerar solceller kräver användning av giftiga kemikalier som skadar miljön. Dagsljus begränsar solenergi, vilket gör solenergi generellt dyrare än el från fossila bränslen. Solar återvinningsstationer är mest effektiva när de byggdes i torra områden som får rikligt direkt solljus under hela året, såsom Southwest USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134661.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.