Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel bränslealternativ

Alternativa bränslen är en energi ersätta petroleumbaserade bränslen. Biodiesel, etanol och naturgas är exempel på alternativa bränslen som inte innehåller olja. En växande oro för miljön på grund av föroreningar som avges från oljebaserade bränslen, såsom bensin, har ökat medvetenheten om de renbrännande kvaliteter alternativa bränslen. Alternativa bränslen är bättre för miljön och bidra till att minska beroendet av importerad olja. Biodiesel

Biodiesel är ett alternativt bränsle som framställs av en kombination av vegetabiliska oljor och animaliska fetter. Det är också ibland komma från återvunnet restaurang fetter, vilket gör det till ett säkert och förnybart alternativ bränsle som minskar beroendet av importerad olja. Biodiesel är helt biologiskt nedbrytbara eftersom den är gjord av naturliga ingredienser, och det ger betydligt mindre luftföroreningar än bensin och petroleum diesel. Ren biodiesel, eller en blandning av biodiesel och petroleum diesel, kan användas i de flesta dieselmotorer utan att störa den normala driften av fordonet. Är
Etanol

Etanol ett alternativt bränsle som härrör från jäst majs eller andra grödor stärkelse. Corn fermenteras och destilleras för att producera denna alkoholbaserade bränslen som ger mindre växthusgaser än petroleumbränslen. Etanol är tillgänglig i en rad olika blandningar för att tanka fordonsmotorer. E10, eller gasohol, blandar 10 procent etanol med 90 procent bensin. Denna blandning är säkra att använda i alla bensindrivna motorer. Flexibla bränsle fordon kan köras på en E85 blandning, som kombinerar 85 procent etanol med 15 procent bensin.
Naturgas

Naturgas finns i två former : komprimerad naturgas och flytande naturgas. Det är en av de kända renaste-bränning bränslen, eftersom det är ett fossilt bränsle som framställts huvudsakligen av metan. Fordon skall vara särskilt utformade för att fungera med naturgas, men fördelarna med att använda denna alternativa bränslen är enorma. Naturgas är billigare än bensin och produceras främst i USA. Den avger färre smog-orsakar föroreningar i atmosfären och producerar betydligt mindre utsläpp av växthusgaser än bensin.
Propan

Propan är ett alternativt bränsle även känd som gasol . Det är ett fossilt bränsle som liknar naturgas i att den är billigare än bensin och producerar mindre växthusgaser och föroreningar. De flesta fordon kräver installation av ett separat bränslesystemet för att verka på gasol eftersom det behöver lagras i en högtrycks-bränsletanken. LPG är inte så tillgänglig som bensin eller diesel, men en stor andel av det som produceras i USA, vilket gör det till ett idealiskt bränsle alternativ för att minska beroendet av importerad olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134716.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.