Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Power i Väte Vs. Bensin

Vätgas har den enklaste strukturen i varje beståndsdel och är den vanligaste gasen i universum. Solen använder vätgas för att driva sig själv och värma jorden, och biltillverkarna har börjat använda det som bränsle för att ersätta bensin. Förutom att producera mindre föroreningar, har väte mer makt än gas mätt i vikt. Den Fakta

Enligt US Energy Information Administration, har väte tre gånger kraften i bensin i vikt och har den högsta energiinnehållet i varje känd bränsle.
Nackdelen

Flytande väte har en extremt låg densitet (0,07 gram per kubikcentimeter). Vätgas behöver ungefär fyra gånger volymen av gas för att producera samma mängd energi.
Effekter

vätgas bränsletank designers måste hitta ett sätt att säkert komprimera vätgas för att bättre konkurrera med bensin. En vanlig 15 liters bensintank äger minst 90 pounds av bensin. Samma storlek tank skulle bara hålla ungefär åtta pounds av väte.
Överväganden

Vätgas kan genereras från förnybara resurser, inklusive luft och vatten, eller det kan förfinas från icke-förnybara resurser, som fossila bränslen. Bör vätgas produceras från fossila bränslen, skulle de resulterande koldioxidutsläppen kompensera miljön realiserats från ren-spring vätgas motorer. Som av 2010
Betydelse

, tillverkarna kan inte producera tillräckligt med väte, eller bilar vätgas, för att göra det till en mer kostnadseffektivt alternativ än bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134214.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.