Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vatten Fuel Technology

Generellt är allmänhetens intresse av vatten bränsle teknik omröres typiskt av höga priser på naturgas och topp oro olja. En annan faktor, förbises av många människor, är bränsleeffektivitet. Faktum är att endast 15 cent av varje dollar du spendera på bensin som faktiskt driver din bil. De återstående 85 cent förloras genom motorns värme och andra ineffektiviteter. Många privatpersoner och företag inser affärsmöjlighet vatten bränsle tekniken erbjuder. Det finns många produkter, allt från billiga byggsatser vätgas generator, som kan installeras på motorn, till vatten-drivna fordon. Historia

Jules Verne hänvisade användningen av vatten bränsle teknik genom en av karaktärerna i sin bok "The Mysterious Island." Amerikanske uppfinnaren Charles Henry Garrett, påstådda sägs ha utvecklat den första förgasaren som bröt vattenmolekyler i väte och syre. Den biprodukt interagerar med luft för att skapa vätgas. Garrett patenterade sin uppfinning och visade det offentligt, men apparaten försvann senare. På senare tid, Stanley Meyer och John Kanzius är bara två av uppfinnarna som har utformat sina egna versioner av vatten bränsle teknik.
Teori /Spekulation

Generellt vatten bränsle tekniken fungerar med hjälp av en elektrisk ström att vitalisera vatten. Vattenmolekylerna är uppdelad i en syre och två väte. Detta orsakar en reaktion som kallas oxidation, vilket skapar väte. I vissa tillämpningar, matas bränslet till bilens förgasaren. Det blandas med bensin och hjälper det att bränna mer effektivt. Ett annat tillvägagångssätt är att använda energi till cellerna drivmedel, fungerar som bilens motor. Detta väte-on-demand vatten bränsle teknik är säkrare än metoder som kräver lagring av vätgas. De enda utsläpp är vattenånga.
Vatten Fuel Cell

Enligt Stanley Meyer, var hans vatten bränslecell en banbrytande process som över kom en stor hinder för vatten bränsle teknik, vilket är en billig och effektiv process för att bryta ner vattenmolekyler. Han hävdar att processen krävs mindre energi än vad som gjorts i förbränningsprocessen. Detta, enligt rådande principer, kringgår första lag termo-dynamik.

Han filmades köra en buggy som drivs av ett elektriskt system. Vidare uppgav han att han trodde att bränslet också skulle kunna ersätta fossila bränslen i många andra tillämpningar. Han fick många patent för sin mekanism. År 1996 blev han dömd för bedrägeri i Ohio. Han dog plötsligt 1998.
Salt Water Fuel

Användningen av salt vatten som vatten bränsle teknik är en skapelse av ingenjören och uppfinnaren John Kanzius. Han arbetade på en radiofrekvens (RF) sändare utformad för att förstöra cancerceller utan att skada friska celler. Även efter någons förslag att han använder sin apparat för att avsalta saltvatten, upptäckte han att RF sändaren faktiskt skapade en reaktion som produceras vätgas. Saltvatten råkar vara den mest rikligt resurs på jorden. Dock har Kanzius uppfinning samma utmaning som andra vatten bränsle teknik, genererar mer energi produktion än input.
Överväganden

flesta kritiker av vatten bränsle teknik håller med om att det är energi som finns i vatten. Däremot hävdar de att den energi som krävs för att bryta isär väte och syre molekyler, är lika med den energi som produceras. När ineffektivitet läggs det finns en netto energiförlust. Mike Allen, senior fordonsindustrin redaktör för "Popular Mechanics", installerat en handbyggd HHO generator kit på hans fordon. Han fann "bränsleekonomi är exakt samma, om HHO generator är påslagen eller nej." "Technology Review," MIT: s teknik-relaterade tidningen, rapporterar att GE har utvecklat en prototyp av en produkt som gör det kostnadseffektivt att dela vattenmolekyler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134099.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.