Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör bränsle från Sugar

Socker är inte främmande för alternativa bränslen: eco-medvetna människor redan använder det i form av etanol. Dock har etanol begränsningar, såsom lägre energi kapacitet. Den senaste utvecklingen av forskare och oljebolag har upptäckt ett sätt att vända socker till ett bränsle som liknar bensin: till skillnad från etanol, kan den användas i befintlig bensin infrastruktur och kräver inte att ändra motorkonfigurationer. Dessutom behöver den inte det mellanliggande steget av jäsning som etanol gör. Detta bränsle, som kallas "Biobensin," är ett annat sätt att knacka Sugars energiproducerande potential. Instruktioner
1

jäsa socker för att göra etanol. Gör detta med lättillgängliga sockerarter såsom de som finns i sockerrör, eller om du arbetar med en stärkelserik råvaror såsom majs, koka majs och tillsätt alfa-och glukoamylas enzymer för att bryta ner stärkelsen för att bilda socker, sedan jäsa sockret med jästen . Destillera den jästa säden mäsk att separera etanolen från återstående majs fasta ämnen och vatten.
2

Använd katalysatorer och högt tryck för att göra biobensin. Ta katalysatorer som används vid oljeraffinering industrin, såsom platina och rhenium katalysatorer, och kombinerar höga temperaturer upp till 300 grader Celsius och 90 atm tryck till socker för att bilda en energi-rik blandning. Kondensera av blandningen med en syra eller bas och destillerar den för att producera bensin och flygbränsle. Ta restprodukter som uppstår från dessa reaktioner och bränna dem till foder reaktionerna.
3

Bryt ner cellulosakomponenter socker fiber, för att göra cellulosaetanol. Ta sockret fiber eller annan biomassa och skär den och förbehandla den med värme och kemikalier för att göra det lättare att bearbeta. Använd cellulaser, eller enzymer för att frigöra cellulosan från ligninet så att den kan delas upp ytterligare i socker, och sedan omvandlas via mikrober till etanol eller biobensin.
4

Place socker i en bränslecell till utnyttja upp till 60 procent av energin i sockret. Ta socker, liksom forskare från Brigham Young University, och använda en katalysator innehållande viologen, en herbicid, för att extrahera elektroner i socker och transportera det till en elektrod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134746.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.