Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka bilar kan använda E85?

E85 är ett alternativt bränsle som har fått fotfäste i USA, särskilt i Mellanvästern, men inte varje fordon kan använda detta bränsle. Som av Augusti 2009, de flesta av de fordon som kan använda det är American --- men vissa andra fabrikat har fått ombord på etanol tåget också. Den Fakta

E85 är en kombination bränsle bestående av en blandning av upp till 85 procent etanol och 15 procent eller mer bensin. Etanol är en sprit som oftast tillverkad av majs, men det kan göras från sockerrör och annan stärkelse, inklusive restprodukter från jordbruket.
Historia

I 1880, byggde Henry Ford den första etanoldrivna bil. Senare blev en 1908 Modell-T byggd för att köras på antingen bensin eller etanol. Mer än 100 år senare, är denna teknik fortfarande används och genomgår förfining.
Vilka Fordon kan använda E85?

Märket med de E85- vänliga fordon på marknaden är General Motors. De flesta av dessa är stora lastbilar och stadsjeepar, men Chevrolet Monte Carlo, Impala och HHR finns också på denna lista. Övriga GM E85-kompatibla bilar inkluderar Buick Lucerne och Pontiac G6. GM: s utbud har gula märken som annonserar sina "Flex Fuel" förmågor (vilket innebär att de kan använda traditionell bensin eller E85), men en GM-undersökningen visade att nästan 70 procent av ägarna till GM flex-fuel-fordon var omedvetna om att deras bilar hade denna förmåga. Andra biltillverkare som erbjuder E85-vänliga fordon är Ford, Chrysler, Toyota, Nissan, Isuzu, Mazda och Mercedes. Se Resurser för en komplett lista av E85-vänliga fordon som anges av tillverkaren.
Överväganden

E85 är ännu inte allmänt tillgänglig i USA De flesta E85 stationer är koncentrerade majs-producerande stater i mellanvästern som Illinois och Iowa.As av augusti 2009, bilar som kör E85 producerar uppskattningsvis 27 procent mindre energi än när drivs med motsvarande mängd bensin. Därför fler resor till E85 stationen är nödvändigt, och mer pengar för att köra detta fuel.E85 fordon prissätts på samma sätt som traditionellt drivna fordon, till skillnad från vissa andra fordon som kör alternativa energiformer.

Tvist

Inte alla miljöaktivister är fans av spannmålsbaserad etanol. År 2001 publicerade Cornell University forskare David Pimentel en studie som lambasted etanolproduktion som "subventionerad mat brinnande." Han analyserade produktionen av etanol ur både ett ekonomiskt och ett miljöperspektiv och fann det allvarligt saknas i båda arenor. Se Resurser för mer information om studien. Vissa företag satsar på etanol som framställs av switchgrass och andra källor som skulle göra produktionen mer energieffektiv. Det amerikanska Department of Energy säger majs-baserad etanol producerar 20 procent mindre växthusgaser än traditionell bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134071.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.