Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör bränsle från Switchgrass

Några av de mest lovande senaste framstegen inom bränsle tekniskt centrum på skapandet av biobränslen. Dessa föreningar förfina naturliga sockerarter som finns i växter till etanol, som du kan bränna som tillsats i bensin i många nyare bilmotorer. Även om de flesta biobränslen kommer från sockerrör eller majs, dessa grödor är både mindre effektiva förråd av energi än den cellulosaetanol i switchgrass. Den växer på marginella jordar med lite uppmärksamhet --- gör det mycket mer miljövänligt än majs --- och har en mycket högre energitäthet. Göra etanol från switchgrass utgör en komplicerad och kostsam process, dock. Saker du behöver
Traktor
Bogserade gräsklippare
Bogserade öskar
Processing enzymer
Jäst
Large metal tank
Panna
Bensen
Cyclohexane
Filter
Visa fler instruktioner
1

Plantera switchgrass frön under den tidiga våren. Som en nordamerikansk infödd gräs, behöver den inte mycket uppmärksamhet, vattning eller gödning. Dess förmåga att växa på olönsam mark eliminerar behovet för utträngning av livsmedelsgrödor.
2

Harvest den switchgrass på hösten efter den första frosten. Skär ner och balen det för bearbetning. Sedan producera användbara mängder av etanol innebär en stor mängd av switchgrass, innebär denna process drar en gräsklippare bakom en traktor, då balning den med en bogserad balpress kvarstad eller en självgående balningsmaskin.
3

Process den switchgrass. Skär varje bal i små bitar för att exponera så mycket yta som möjligt för de enzymer som kommer att frisätta socker från switchgrass 'cellulosa --- en process som kallas enzymatisk hydrolys.
4

Dumpa switchgrass bitar in i en stor tank med vatten och tillsätt cellulosahaltiga enzymer till den. Dessa enzymer kommer att förvandla cellulosan i switchgrass till jäsbart socker. De är ganska dyra --- det största hindret för industriell skala switchgrass produktion. Enligt Harvest ren energi, måste en anläggning för bearbetning har förmågan handtag 5.000 till 10.000 ton switchgrass per dag för att göra ekonomisk mening, att sätta denna process i huvudsak utom räckhåll för hemmet destilleriet.
5

Drain vattnet och tillsätt jäst, vilket kommer att fermentera socker som produceras av de cellulosahaltiga enzymer till etanol i en process som liknar vinproduktion.
6

Koka vattnet av för att separera etanol, och samla in den i en separat tank. Lägg bensen eller cyklohexan till blandningen för att producera ren etanol, eftersom dessa kemikalier binda till och avlägsna de sista få vattenmolekyler. Några stora bearbetningsanläggningar använder mikroskopiska filter istället för dessa tillsatser. Om du utför denna process på egen hand, kontrollera de lokala föreskrifterna om alkoholdestillation, eftersom etanol är en typ av alkohol och kan falla under deras behörighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133973.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.