Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar av hybridfordon till miljö

Hybrid fordon köras på både bensin och elkraft. Gasen motorn ger effekt vid höga hastigheter, och när snabb acceleration krävs, men bilen också innehåller ett batteri som kan ge kompletterande effekt, särskilt under stadskörning. Detta sparar fossila bränslen, och ger flera miljöfördelar. Mindre växthusgaser

Med en annonserade gas körsträcka på mellan 48 och 60 mpg, hybridfordon använder betydligt mindre gas än ens bränslesnåla konventionella bilar. Vid jämförelse med en lastbil eller SUV kan besparingarna vara så mycket som 40 miles per gallon. Allt detta innebär att mindre koldioxid pumpas in i atmosfären. När bensin förbränns producerar förbränningen ca 19 pounds av CO2 för varje konsumerad gallon. Transporter svarar för över en fjärdedel av alla USA: s utsläpp av växthusgaser. Använda ett hybridfordon skär denna källa till växthusgaser avsevärt.
Mindre föroreningar

Bilar är en källa till smog och luftföroreningar som svaveldioxid, kolmonoxid och sot, särskilt i städerna, där långsamma och stopp-start körning leder till extra gas som bränns medan fordon tomgång. Det är där hybridfordon har en särskild fördel, eftersom det elektriska batteriet operation i en hybrid är utformad för att sparka in för lågt varvtal stadskörning. Många hybrid förare tycker att de kan göra de flesta av deras stad pendlar utan gasmotor starta. Detta skär ner på partikelföroreningar i städerna.
Livscykelkostnader

Det tar mycket energi att tillverka bilar, så en riktig analys av deras totala miljö påverkan omfattar både produktionskostnaderna och på-väg-effekter. Enligt institutet för Lifecycle Environmental Assessment, hybrider jämför mycket väl i denna analys. De är inte mer miljöstörande att producera än bensindrivna fordon, och spara avsevärt på miljöpåverkan när de är på väg. Jämfört med helt batteridrivna elbilar, de är mycket billigare att producera, och eftersom deras batterier laddas på vägen, de är också grönare under användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134308.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.