Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel bränsle Från Matolja

Biodiesel bränsle kan tillverkas av vegetabilisk olja, både nya och begagnade. Den är tillverkad av de långkedjiga fettsyrorna i oljan. Använda biodiesel är en renare, mer miljövänligt alternativ än vanlig diesel och kan köras i en vanlig dieselmotor eller en konverterade en. Göra biodiesel från matolja hemma kan göras av vem som helst genom en process som kallas transesterifiering. Börja med ren matolja för att göra ett test bad och lära sig processen. Saker du behöver
200 ml ren metanol
5,3 gram 92 procent ren kaliumhydroxid lut
1 liter ren vegetabilisk olja, som raps, raps, soja eller solrosolja
Blender med tät- passande lock
Gram skala
1 vit 1/2-liter # 2 plastbehållare med skruvlock
2 trattar
3 2-liters läsk flaskor
Termometer
Stor plast zip -top väskor
Silvertejp
Visa fler instruktioner
1

snabbt mäta på lut i en plastpåse på vågen, och sedan stänga påsen. Låt inte lut att förbli utsätts för luft för länge, eftersom det kommer att absorbera fukt. Mät metanol och häll det i 1/2-liter plastbehållare med hjälp av en tratt. Använd den andra tratten att hälla lut i plastbehållare, och sedan skruva på locket ordentligt. Snurra på blandningen i ungefär en minut åt gången, fem eller sex gånger, tills lut är helt löst i metanol, skapar metoxid. Lösningen kommer att få heta. Det bör ta mellan 10 och 30 minuter för att helt upplösas.
2

Hetta upp oljan till 130 F, och häll försiktigt i mixern. Tillsätt försiktigt den methoxide till oljan med blandaren slås fortfarande avstängd. Tätt tillbaka locket och vrid mixer på låg. Blanda i 20 till 30 minuter.
3

Häll blandningen i en 2-liters flaska och skruva på locket ordentligt. Låt blandningen svalna och sedimentera under 12 till 24 timmar. När det är fast, kommer det att finnas två distinkta skikt: den övre ljusare skikt är biodiesel, och den nedre mörkare lagret är glycerin biprodukt. Häll försiktigt av det översta lagret av biodiesel i en annan 2-liters läsk flaska, lämnar glycerin bakom. Du måste låta det lösa igen om glycerin mixar in den nya flaskan.
4

Testa din bränsle genom att sätta 150 ml av biodiesel i en plast läsk flaska med 150 ml vatten. Skaka den väl i 10 sekunder, och sedan låta den sedimentera. Om blandningen bildar två distinkta skikt, med biodiesel på topp och vatten på botten, har du gjort kvalitet bränsle. Om de stannar blandas i en ljusgul mousse, måste du upprepa satsen och förmodligen behöva mäta dina ingredienser närmare.
5

Tvätta biodiesel bränsle genom att kombinera det med 1/2 liter färskt vatten i en 2-liters flaska. Blanda tillsammans och låta dem sedimentera, precis som i tvätt testet. Gör ett litet hål i botten av flaskan och tillåta vatten att rinna ut. Täck hålet med silvertejp och upprepa processen två eller tre gånger tills biodiesel är genomskinlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134317.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.