Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Gör det själv Elbilar

Elbilar är kraftfulla, avger inga föroreningar och ören kostar en mil att köra. När världen blir mer intresserade av klimatförändringen och de höga kostnaderna för att importera utländsk olja, är elfordon redo att bli den transportalternativ för framtiden. Men du behöver inte vänta, många entusiaster tar framtiden i egna händer genom att utnyttja befintlig teknik och antingen konvertera bensindrivna bilar till elfordon eller bygga sina egna elbilar från grunden. Chassi

När man bygger ett chassi eller konvertera en befintlig chassi för användning som en elbil, det finns fyra huvudsakliga punkter att tänka på: vikt, luftmotstånd, rullmotstånd och drivlina. Din chassi ska vara så lätt som möjligt, men ändå kunna bära vikten av elmotor, batterier, passagerare och last. En bra tumregel är att batterierna ska vara minst 30 procent eller mer av totalvikten. Välj ett fordon organ som har den lägsta luftmotståndskoefficient, en med en liten frontal område som avsmalnar till en punkt på baksidan. Minska rullmotstånd genom att välja de högsta och tunnaste radialdäck tillgängliga och upprätthålla rätt däcktryck. Du kan öka effektiviteten drivlinan genom att välja en framhjulsdriven bil med manuell växellåda och med lägre viskositet smörjmedel.
Electric Motor

Elmotorer är effektiv, avger noll föroreningar och med färre rörliga delar tenderar att vara mer hållbara än sina förbränningsmotorer motsvarigheter. När du väljer en elektrisk motor för din bil, kom ihåg att per 1000 kg. din bil kommer att väga efter konverteringen behöver NR 6 TILL 8 kontinuerlig hästkrafter. Även om du kan öka hästkrafter på en given motor genom att öka spänningen, om du väljer för liten för en motor och kontinuerligt köra det över hästen effekt, kommer den överhettas och du kommer att skada motorn.


Controller

Regulatorn är hjärnan i en elbil. Det styr hastigheten hos den elektriska motorn och bestämmer det förväntade batteri typ, medan också att styra transmissionen och skydda mot överslag. Switch styrenheter är den enklaste och har använts i bilar i mer än 100 år. De är oftast inte köpt, men tillverkat av standardkomponenter och kopplas ihop av fordonstillverkaren. Tyvärr deras varvtalsreglering är begränsad. En fast-tillståndskontrollenheten ihopkopplad med en DC-motor är den vanligaste typ av styrenhet som används i elektriska fordon. Solid State-switchar används i dessa kontroller fungerar snabbare än sina mekaniska motsvarigheter, men kan kräva vätskekylning eller dyra matchade transistorer för att bibehålla tillförlitligheten. Elektroniska regulatorer slå på och av mycket snabbare än solid-state eller mekaniska växlar och kommer inte slits ut. Elektroniska styrenheter använder pulsbreddsmodulering, vilket innebär att motorn matas med genomsnittlig ström, i motsats till att växla mellan topp eller noll. AC Controllers är den mest komplexa, men också den dyraste, och används i många nya elektriska sportbilar. Ofta kallad "borstlösa DC" motorer, en AC-motor parat sig till en solid state inverter erbjuder funktioner som farthållare och regenerativ bromsning, samtidigt som den bästa totala sortimentet. Addera Batterier

batteriet blir din elektriska fordon dyraste ersättande objektet, och möjligen den enskilt största initiala investeringen. Blybatterier är den typ som oftast används på bensindrivna fordon med motorer för att lagra El-, och är det bästa valet för att göra det själv elbil byggmästare. Nickel-kadmium-batterier som används i mobiltelefoner och datorer ger mer energi, men de levererar en mycket lägre spänning per cell och är mycket dyrare än blybatterier. Leta efter djup cykel eller marin batterier, de har tjocka plattor och är utformade för djup urladdning.
Laddare och Elsystem

En batteriladdare laddar batterierna, men det måste kunna arbeta med olika hastigheter för att maximera batteriets livslängd. En laddare måste laddas långsammare i början och slutet av chagring cykeln (vanligtvis den första 20% och de sista 10% av batteriets kapacitet). De reverserande kontaktor reverserar strömriktningen för att tillåta fordonet att röra sig bakåt. Den huvudsakliga brytare bryter batterikraft för rutinmässigt underhåll eller i händelse av ett drivsystem misslyckande. Det låg spänning, låg-ström instrumenteringssystem befogenheter dash monterade mätare, strålkastare, vindrutetorkare och andra elektriska tillbehör. Den throttle potentiometer mäter input från gaspedalen och översätter det till en signal regulatorn kan användas för att ställa in hastigheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134055.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.