Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur kan jag Vänd Matolja Into Motor Bränsle

Biodiesel -? Diesel gjord med naturligt snarare än petrokemiska oljor - kan göras från vegetabiliska oljor och animaliska fetter i form av återvunnet fett och matolja skördas från restauranger och kommersiella kök. Eftersom priset på diesel har ökat, har det gjort att kostnaden för behandling alternativa biodiesel bränslen mer kostnadseffektiva. Biodiesel bränsle kan köpas i handeln, eller du kan göra det själv. Detta minskar kostnaden per gallon dramatiskt - från omkring $ 5 per gallon för kommersiell biodiesel till cirka 25 cent per gallon, som i juni 2011. Saker du behöver
11 liter används filtrerade, Porr matolja 5-10 micron matolja filter
3 liter metanol
60 gram strösocker lut (natriumhydroxid) katalog Mekanisk måla omrörare
Skyddshandskar
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1 Animaliska fetter och vegetabiliska oljor kan användas för att göra biodiesel bränsle.

Blanda ett litet test sats av biodiesel för att räkna ut hur mycket lut du behöver lägga till oljan för att starta processen med transesterifiering. I ett väl ventilerat område, tillsätt 4,5 gram granulerat lut till 1/5 liter metanol. Detta ger natriummetoxid, en starkt frätande lösning, så skydda händerna med handskar. Lägg natriummetoxiden till 1 liter varmt, filtrerad matolja (filtrerad genom en 5-10 mikron matolja filter, tillgänglig från butiker Restaurant Supply). Rör om under en timme. Blandningen kan röras om för hand eller så kan du använda en mekanisk måla omrörare. När omröring är slutförd, låt blandningen stå under ytterligare en timme. Detta kommer att tillåta blandningen att separera i två skikt: ett toppskikt av biodiesel och ett bottenskikt av glycerin tvål. Om lagren inte separera, upprepa processen och öka lut till 5,5 gram. När du räkna ut hur mycket lut måste du transesterfy oljan du använder, gör en stor sats av biodiesel.
2 Dieselmotorer kan köras på biodiesel bränsle precis som de gör på dieselbränsle.

Gör en stor, 10 liters sats av biodiesel. Lägg 55 gram granulerat lut till 2 liter metanol tills den är helt upplöst. Häll lut /metanol i 10 liter varmt filtrerat, använd matolja. Rör om blandningen i en timme, då låter den vila i åtta timmar. Då den bör blandningen har separerat till biodiesel på toppen och glycerin på botten. Sifon det översta lagret av biodiesel från blandningen.
3

"Tvätta" biodiesel genom att lägga till en matchande mängd vatten ovanpå det. Låt stå 12 timmar. Detta kommer att orsaka någon glycerin i biodiesel att emulgera med vatten, och vatten /glycerin blandning kommer att sjunka till botten av behållaren och lämnar ett toppskikt av nästan ren biodiesel. Sifon denna översta lagret av biodiesel utanför, eller gör din biodiesel-vatten-glycerin blandningen i en behållare med en kran, vänta 12 timmar, låt rinna ut det undre skiktet av vatten och glycerin.
4 Efter din hemgjorda biobränsle har allt vatten avlägsnas från det, kan biobränsle användas i dieselmotorer.

Värm biodiesel till 130 F i 20 minuter för att avdunsta all kvarvarande vatten i blandningen.
5

Filtrera den varma biodiesel bränsle genom en 5-10 mikron matolja filter innan i diesel motor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134741.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.