Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Är väte omvandlingar säkert?

Vätgas är ett mycket brandfarligt inslag , så alla som funderar på att konvertera ett fordon är klokt att ifrågasätta dess säkerhet . Naturligtvis är bensin också mycket brandfarligt , och varje energikälla kommer med sina egna risker . Flytande väte

Vätgas kan inte användas som bränsle i sitt naturliga tillstånd . Det måste först ändras till flytande form , vilket endast kan göras när vätet komprimeras och förvaras under tryck . Denna flytande väte är potentiellt skadlig, men ett fordon skulle inte behöva lagra stora mängder av vätskan väte , som det görs och används upp för att generera energi på efterfrågan, vilket minimerar faror.
Tryckläckage < br >

hålla vätet under tryck innebär att det finns risk för att ett ventil blåser och vätet flyr . Detta kan orsaka explosioner , men om inte vätgasen lagras och nås av bilister på ett sätt som liknar hur vi köper bränsle i dag , är detta osannolikt .
Risker
< p > fördelarna för miljön och de monetära besparingar tycks uppväga riskerna med vätgas konvertering . Den Bränsleceller och vätgas Energy Association visar hur en väte - drivna bilen jämföras med en bensindriven bil när båda är i brand . Den vätgas -drivna fordon verkar ge bättre chans att fly .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134506.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.