Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder E85

E85 består av 85 procent etanol och 15 procent bensin. Till skillnad från E10 eller E15, som endast består av 10 procent och 15 procent etanol respektive, kan E85 endast användas i Flex Fuel Vehicles (FFV). Dessa fordon kan identifieras av etiketten inuti bränslet dörren anger att fordonet kan köras på E85. Många fordon använda en gul tanklock med etiketten "E85/Gasoline" skrivet på toppen av locket. Instruktioner
1

Kontrollera ditt fordon kan använda E85. Fordon som kan köras på E85 identifieras vanligen med märken som anger att det är en "Flex Fuel Vehicle" (FFV). Leta upp tanklocket bakom bränslet dörren och leta efter "E85/Gasoline" legend skriven på locket. Konsultera din instruktionsbok för mer information om E85 kompatibilitet.
2

Kör till en bensinstation som levererar E85. Bränslepumpar att avstå E85 är ofta tydligt markerade med en blå och gul logotyp.
3

Betala skötare eller infoga ditt kreditkort på gas pump. Öppna bränslekranen dörren på fordonet och ta bort tanklocket. Haka av E85 bränsle munstycket från bränslepumpen och placera den inne i bränslet fyller behållaren.
4

Aktivera pumpen genom att trycka på en knapp eller lyft spaken och pressa handtaget på munstycket. Efter att ha fyllt upp med önskad mängd E85, ta bort munstycket från fyllning kärlet och ställ det tillbaka på bränslepumpen. Sätt tillbaka locket bensintanken och stäng bränslet dörren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134657.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.