Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Göra E85 Etanol hemma

Fler och fler alternativa bränslen till bensin poppar upp för användning i fordon. Från biodiesel till vätgas, ska man försöka konstruera nästa super bränslet att avvänja Amerika från dess beroende av utländsk olja. E85, som står för 85 procent etanol, växer i popularitet eftersom den är gjord av en lätt förnybar resurs, oftast majs, och brinner renare än bensin. Och en av de bästa delarna är att du kan göra det hemma, och i processen snedstreck priserna på dina bränslekostnader. Gör alkoholen
Etanol

är den typ av alkohol som finns i vanliga andar, såsom tequila och whiskey. Liksom alla alkoholer, är den gjord genom jäsning av socker med mikroorganismer som producerar etanol som en biprodukt. För att komma igång måste du slipa eller mosa spannmål, såsom majs eller soja, och sedan blanda i lite vatten. Lägga i vissa enzymer, såsom amylas, kommer att bryta upp alla stärkelse i kornet till enkla sockerarter som behövs för att starta jäsningsprocessen. När enzymerna har slutförts, tillsätt lite jäst för att börja vända allt detta socker till alkohol.
Purifying

När jäsningen är klar, vilket tar en varierande mängd tid beroende på hur mycket spannmål och jäst du använde, kommer resultatet att bli en flytande blandning av pappersmassa och andra produkter. Allt detta måste destilleras med en gammaldags fortfarande som de som används för att tillverka hembränt, eftersom det är tekniskt vad du gör. Efter detta destilleras, kommer du att ha en blandning av etanol och andra organiska föreningar som kommer att lämna etanolen orent, så de måste filtreras bort liksom.
Torkning Etanol

När du har filtrerat de oönskade organiska, kommer du att ha en blandning av etanol och vatten. Alkohol bildar en azeotrop med vatten, vilket innebär att du bara kan rena det till en nivå på 95 procent alkohol till 5 procent vatten med enkel destillation. Att torka av etanol och avlägsna vattnet, måste du använda en produkt som Zeolit ​​att få det så torrt som möjligt. När detta är klart, måste du blanda i tillräckliga mängder av bensin för att göra en blandning av mer än 85 procent etanol och 15 procent bensin. När du har gjort detta kan du använda din E85 i någon etanol-ready bil och njuta av besparingar och tillfredsställelsen av att tillverka din egen bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134075.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.