Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel i vintern

Biodiesel är en jord-vänligt alternativ till vanligt dieselbränsle som kan göras hemma med begagnade eller färsk matoljor. Men som vanlig diesel, är biodiesel benägna att grumling upp eller kristallisera i kallt väder, vilket kan skada en motor om det används. Göra vinter-friendly biodiesel som tål kyla kräver endast ett extra steg. Saker du behöver
Liter av vegetabilisk olja
200 ml metanol (99% ren) katalog 5,5 gram lut katalysator (KOH, 90% ren) katalog Blender med arbetande tätningar (för större partier, en processor krävs) katalog HDPE behållare med två öppningar och skruva på lock
3 plast soda flaskor Sida 2 trattar
termometer
Silvertejp
Biodiesel Antigel
Visa fler instruktioner Zazzle.se Tjäna metoxid
1

Tillsätt 200 ml metanol till HDPE behållare via en tratt. Lägg lut HDPE behållaren via den andra tratten.
2

Skruva på båda locken och snurra blandningen omsorgsfullt 5 eller 6 gånger i steg om 1 minut.
3

Fortsätt processen tills all lut noggrant upplöst.
Process metoxid och olja
4

Värm vegetabilisk olja till 130 grader Fahrenheit och häll det i mixer eller processor. Lägg metoxid från HDPE behållare och blanda på låg i 20-30 minuter.
5 blandningen

Transfer till en 2-liters flaska så fort processen är klar. Låt den sätta sig upp till 24 timmar, öppna flaskan för att släppa in luft i det då blandningen svalnar och kontrakt.
6

Kontrollera flaskan för att se om blandningen har separerat till biodiesel och glycerin. Den glycerin kommer att vara en mörk vätska samlas i botten av flaskan. Försiktigt dekantera biobränsle från glycerin. Om biobränslet inte har separerat från glycerin, låt blandningen sedimentera och försök igen.
7

Testa bränslet genom att lägga till en lika delar vatten och bränsle till en behållare och skaka kraftigt. Om bränslet separeras från vattnet på under 30 minuter, är det bränsle av god kvalitet.
Tvätta biobränsle
8

Punktering i nedre hörnet av din två kvarvarande soda flaskor (gör hålet något större än 2 mm) och täck med silvertejp. Med hålet tätas, lägga bränsle. Flaskan ska inte läcka. Tillsätt vatten i en mängd som motsvarar en tredjedel av bränslet i flaskan. Skaka kraftigt tills blandningen verkar homogeniseras.
9

När blandningen separerar, skal tillbaka silvertejp för att frigöra vattnet, som kommer att vara på botten av behållaren. Behåll all biodiesel.
10

Upprepa denna process 3 till 4 gånger.
Kombinera bränsle med Antigel
11

Antigel behöver läggas till bränslet innan temperaturen nått 20 grader Fahrenheit eller lägre.
12

Kontrollera Antigel flaskans etikett för att se hur mycket att tillägga. I genomsnitt är endast en gallon Antigel behövs för varje 500 liter biodiesel.
13

Kontrollera bränsle vid låga temperaturer så att ingen grumling eller kristallisation sker. Om inte, då bränslet är klar att användas när som helst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134158.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.