Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Matolja som ett dieselbränsle Alternativa

När människor letar efter sätt att minska sin påverkan på miljön, alternativa bränslen blir mer populärt. Använda matolja som en diesel alternativ är en förändring som är lätt och billigt att göra .. Fördelar
Commercial bensinpump

Matolja brinner mycket renare än bensin-baserade bränslen och fordon som drivs med matolja som ett dieselbränsle alternativ har lägre utsläppsnivåer. Det minskar också förarens exponering för bensin-baserade dieselbränslen, samt deras höga priser.
Funktioner
p Det finns ingen kemisk omvandling eller bearbetning som krävs för att använda matlagning olja som ett dieselbränsle alternativ, men du behöver ändra ditt fordon. De konverteringssatser är relativt billig och lätt att installera och använda. En modifierad bil har två bränsletankar och kan växla mellan diesel och matolja vid behov.
Funktion

matolja initialt upphettas till 170 grader Fahrenheit. Då den är klar att använda i det ändrade fordonet. Under användning är oljan kontinuerlig upphettning. Fordonet återgår till dieselbränsle Om temperaturen sjunker, och följs upp med hjälp av en temperaturmätare.
Varning

Food grade oljor handling kommer att fungera som ett lösningsmedel för vissa material i en omodifierad fordon och bör inte användas utan att först modifiera fordonet eller installera en konverteringssats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134401.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.